Haal de zomer in huis met deze tips

Dennis
Dennis van Es
donderdag 30 juni 2016, Geschatte leestijd 1min

Hoewel het inmiddels officieel zomer is, laat het zomerweer nog even op zich wachten. Wij kunnen zelf niet wachten totdat het écht zomer weer wordt, dus we delen extra veel zomerinspiratie met u! Als de zomerzon niet doorbreekt, halen we de zomer zelf in huis. We hebben 5 tips voor u op een rijtje gezet om een zomergevoel in huis te creëren, zodat u helemaal klaar bent voor als de zon eindelijk doorkomt.

1. Voeg meer kleur toe in uw huis

Stralende kleuren zorgen voor een echt zomergevoel. Wissel daarom die donkere kussens op de bank om voor rode of vervang de ijzeren fotolijstjes voor blauwe. Zo creëert u eenvoudig een zomerse sfeer! Niet alleen felle kleuren werken goed, ook pastelkleuren zijn heel geschikt. Wanneer u toch de fotolijstjes verwisselt, pak dan gelijk de vakantiefoto’s erbij en lijst die in. Leuk voor de afwisseling en u komt gelijk in de zomer stemming!

Wilt u het gelijk groots aanpakken? Dan kunt u overwegen om colour blocking toe te passen in uw interieur.

2. Ruim de winter op

Heeft u nog steeds een deken op de bank liggen die u heeft voor de koude winteravond? Of heeft u nog steeds uw winterkleding zichtbaar in uw kast liggen? Ruim het allemaal op! Als u dagelijks naar uw winter items kijkt denkt u alleen maar terug aan de koude maanden en dat is niet de bedoeling.

3. Laat het zonlicht binnen

De zon schijnt niet altijd even fel, maar maak er gebruik van op de momenten dat hij wel schijnt. Open uw gordijnen en laat het zonlicht binnen. Een kleine handeling, maar het maakt gelijk verschil! Heeft u donkere gordijnen? U kunt ervoor kiezen om in de zomermaanden lichtere gordijnen op te hangen. Witte gordijnen ogen in de zomer bijvoorbeeld een stuk frisser dan donkere gordijnen.

Is het al weer een tijdje geleden sinds u uw ramen heeft gelapt? Doe dat dan ook gelijk, zo straalt de zon nóg beter uw huis binnen

4. Zet zomerse muziek op

Muziek kan veel emoties oproepen bij mensen. Uw favoriete zomerhits door de stereo beluisteren geeft dan ook een enorm goed gevoel. Op Spotify kunt u talloze zomer playlists vinden. Zet het volume wat hoger en zing mee! U zult bijna niet meer doorhebben dat het buiten nog geen zomers weer is.

5. Neem bloemen in huis

De zomer in huis brengen zonder bloemen? Het is bijna niet te doen. U kunt uw interieur letterlijk en figuurlijk opfleuren met bloemen. Met een mooie bos gebrera’s, dahlia’s of chrysanten brengt u de zomer in huis.

Heeft u alle stappen doorlopen? Neem een lekkere zomerse smoothie, ga comfortabel zitten op de bank en geniet van de zomer in uw huis totdat de zon buiten ook doorkomt!Gerelateerde artikelen