Haal alles uit uw dak met dakisolatie en zonnepanelen

Shanice
Shanice Lamoré
maandag 28 november 2016, Geschatte leestijd 2min

De komende dagen wordt het weer echt koud, de verwarming mag dus lekker aan. Helaas gaat er veel van de warmte die we de komende dagen gaan stoken verloren. Hoe zonde is dat? Een gemiddeld gezin verliest zo’n 35% van alle warmte door het dak wanneer deze niet geïsoleerd is. Gelukkig kunt u met goede isolatie dit warmteverlies tegengaan. Hoe u dit precies doet en wat u nog meer kunt doen om geld te besparen leest u in deze blogpost.

Een hellend dak isoleren

Heeft u een hellend dak? Dat kan goed worden geïsoleerd, ons advies is om dit vanaf de binnenkant van uw dak te doen of het plafond onder uw dak. Het is natuurlijk ook mogelijk vanaf de buitenkant van het dak en dit isoleert uitstekend, maar het is een ingrijpende klus. Alle dakpannen moeten worden verwijderd en bij isolatie vanaf de binnenkant is dit gelukkig niet het geval.

Wellicht ook een optie voor u: de zoldervloer isoleren

Gebruik u de zolder niet als leefruimte? Dan verwarmt u de zolder niet en is dakisolatie misschien niet de meest voordelige optie voor u. De zoldervloer laten isoleren is dan een betere en goedkopere oplossing, de oppervlakte is ook kleiner waardoor u minder hoeft te betalen voor het isoleren.

Premies en belastingvermindering voor dakisolatie

Gebrek aan isolatie in huis kan honderden euro’s per jaar schelen op uw energiefactuur. De warmte hoort binnenshuis en dat vindt de overheid ook. Voor 2020 moeten alle woningen voorzien zijn van goede dakisolatie. Daarom is het isoleren van uw dak tot 2017 fiscaal aftrekbaar gesteld door de Overheid. Tel daar de geldende premie van €6-8 per m2 nog bij op: reken uit uw winst. Isoleren was nog nooit zo voordelig.

Let op: u kunt nog tot 1 januari 2017 profiteren van de belastingvermindering.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor dakisolatie »

Als u dan toch gaat besparen: breng uw energiefactuur naar nul met zonnepanelen

Met dakisolatie verlaagt u uw energiefactuur al met zo’n 30%, een behoorlijke besparing. En als u dan toch met uw dak bezig bent, dan kunt u er het beste maar meteen alles uit halen wat erin zit. Met zonnepanelen. Steeds meer Vlamingen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen. Niet gek als u bedenkt dat u er €16.000 mee kunt besparen in 20 jaar. Met een goed geïsoleerd dak stijgt uw woningwaarde al, maar met zonnepanelen komt daar alleen maar meer bij.

Aan zonnepanelen heeft u gelukkig geen onderhoud, wat betekent dat u er eigenlijk vrijwel niks aan hoeft te doen. De zonnepanelen wekken uw energie op en u begint met besparen én geld verdienen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor zonnepanelen tussen de 7 en de 9 jaar. Een gemiddeld gezin bespaart zo’n €450 per jaar door zonnepanelen te laten plaatsen. Een hele mooie investering, waarmee u flink bespaart en bovendien is het zo terugverdiend.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen »

Start vandaag met besparen en houd meer geld over voor leuke dingen

Met al deze besparingen blijft er meer geld over voor bijvoorbeeld de sinterklaascadeautjes. Het is tenslotte alweer bijna 6 december, en in deze toch al wat duurdere maand is besparen mooi meegenomen. Enne, voor Sint zijn zonnepanelen geen probleem hoor. De weg naar de schoorsteen vindt hij dan gelukkig nog steeds.Gerelateerde artikelen