Ga je weer buitenshuis werken? Denk aan inbraakbeveiliging!

Joey Frankhuisen
dinsdag 09 juni 2020, Geschatte leestijd 1min

Tijdens de coronacrisis werkte veel Nederlanders thuis en dit zorgde voor een flinke afname in het aantal inbraken in Nederland. Nu de coronamaatregelen langzaam worden afgebouwd gaan steeds meer mensen weer buitenshuis werken. Ga jij binnenkort weer buitenshuis werken? Beveilig je woning voordat het aantal inbraken weer zal toenemen.

Uit politiecijfers is gebleken dat er tijdens de coronacrisis sprake is van de grootste daling van het aantal inbraken in de afgelopen vijf jaar. Dit is logisch, aangezien mensen meer thuis zijn en er dus minder kans is om in te breken. Logischerwijs zal het aantal inbraken toenemen als meer mensen weer buitenshuis gaan werken. Om te zorgen dat jij geen slachtoffer wordt van inbraak is het belangrijk dat je je woning goed beveiligd tegen inbrekers.

Hoe beveilig ik mijn woning?

Wil jij je woning beveiligen tegen inbraken? Er zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn om je woning te beveiligen.

Alarmsysteem

Een alarmsysteem

Door je woning met een alarmsysteem te laten beveiligen verklein je de kans op inbraken significant. De basis van elk alarmsysteem is een bewegingsmelder. Als deze melder een beweging detecteert, slaat hij alarm. Het alarmsysteem kan op meerdere manieren alarm slaan. Zo kan het alarmsysteem een sirene af laten gaan, maar kan hij ook een melding maken bij een meldkamer. Zo zijn de hulpdiensten snel ter plaatse.

Bij een alarmsysteem is het mogelijk om naast een bewegingsmelder nog veel meer functies te laten installeren. Hieronder lees je meer over andere opties die je kunt laten toevoegen aan een alarmsysteem.

Meer informatie over alarmsystemen

camerabeveiliging


Beveiligingscamera’s

Naast een alarmsysteem kan het plaatsen van beveiligingscamera’s in en rond je woning ook helpen bij het voorkomen van inbraken. Naast dat camerabeveiliging zorgt dat een inbreker achteraf gemakkelijker gepakt zal worden, werkt camerabeveiliging ook preventief. Een inbreker wil dat het risico om gepakt te worden natuurlijk zo klein mogelijk is en zal daarom niet inbreken bij een huis met zichtbare camerabeveiliging.

Meer informatie over camerabeveiliging

Ari beveiligd

Dit zijn de voornaamste manieren om je woning veilig te houden, ook als je er steeds vaker niet bent. Wil jij ook zorgen dat je woning veilig is als je niet thuis bent? Vergelijk offertes voor alarmsystemen met Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op je factuur.

Vergelijk offertes voor alarmsystemen