ERIK ISO-INJECT, een isolatiebedrijf, aan het woord

Lenneke
Lenneke Manschot
woensdag 02 november 2016, Geschatte leestijd 2min

Het is vandaag tijd voor een kijkje achter de schermen! We interviewden één van onze partners: ERIK ISO-INJECT bvba. Zo geven we u een nog beter beeld van de bedrijven waarmee wij samenwerken. Natuurlijk kunt u ook altijd de bedrijfspagina's en beoordelingen bekijken!

We voelden Erik, de eigenaar van het bedrijf, aan de tand, omdat hij in oktober de meeste beoordelingen verzamelde. U leest hier meer over de garantie die ze bieden (25 jaar!), ontwikkelingen op het gebied van isolatie én de allerleukste klus die zij ooit deden.

Kleinschalig en persoonlijk

ISO-INJECT begon in 2001 als eenmanszaak en groeide in januari 2014 uit tot het bedrijf dat het nu is. De naam geeft aan waar het bedrijf voor staat: het injecteren van isolatie en altijd met een persoonlijke benadering naar de klant. Het is een kleinschalig bedrijf en volgens Erik heeft dat zeker voordelen: "We bewaren gemakkelijk het overzicht over de werken en als zaakvoerder sta ik nauw in contact met mijn klanten. Ik sta graag klanten bij die problemen hebben met het aanvragen van de premies, bijvoorbeeld." Over de premies gesproken, Erik merkt dat het afbouwen van de premies voor energiebesparende maatregelen invloed heeft op het aantal mensen dat de woning laat isoleren. "De interesse groeit zeker gestaag", aldus Erik.

Het is heel belangrijk dat u de buitenschil van uw woning zo snel mogelijk isoleert. Ieder bijkomend jaar dat u wacht met isoleren, verliest u honderden euro's.

Isolatie: waarom eigenlijk?

Veel Vlamingen zijn geïnteresseerd in isolatie en het is ook niet voor niets dat er premies beschikbaar zijn. Naast de straffe besparingen op de energiefactuur zijn er meer voordelen: "Nooit meer opstaan in een koud, kil huis. De binnentemperatuur blijft redelijk stabiel, zowel in de winter als in de zomer." Volgens Erik is het dan ook heel belangrijk dat u de buitenschil van uw woning zo snel mogelijk isoleert. "Ieder bijkomend jaar dat u wacht met isoleren, verliest u honderden euro's."

25 jaar garantie

Als iemand 25 jaar garantie geeft op zijn dienst, dan kunt u er toch wel zeker van zijn dat het goed is. Wij vinden 25 jaar opvallend en zijn benieuwd naar meer informatie hierover. "De 25 jaar garantie kan alleen gegeven worden door krachten te bundelen. Enerzijds is er de fabrikant die instaat voor een kwalitatief product (minerale inblaasvol, Knauf Supafil) en anderzijds gekwalificeerde uitvoerders. Ze hebben jarenlange ervaring en voeren de isolatiewerken uit volgens strenge eisen. De garantie wordt gegeven door een speciaal daartoe opgericht fonds: Cavity Wall Warranty Fund."  Nieuwste ontwikkelingen op isolatiegebied

De ontwikkelingen op isolatiegebied gaan snel en isolatie wordt steeds effectiever. Er wordt voor het isoleren van woningen steeds meer gebruikgemaakt van allerlei inblaastechnieken. "Zo kunnen we een perfecte isolatieschil aanbieden, waarbij alle kleine hoekjes en kiertjes opgevuld worden met isolatie", zegt Erik.

De leukste klus

Aan een bedrijf dat graag kiest voor een persoonlijke benadering moet gevraagd worden wat de leukste klus tot nu toe was. Erik was vooral blij met de mooie vakantiewoning aan zee waar hij de spouwmuren mocht isoleren. De eigenaar was kennelijk ook heel blij met Eriks werkzaamheden, want hij mocht er gratis overnachten.

Bekijk de bedrijfspagina van ERIK ISO-INJECT! »Gerelateerde artikelen