De 4 beste energieverbruik-apps voor je iPhone

Solvari
Solvari Blog
donderdag 27 mei 2021, Geschatte leestijd 2min

Wanneer je een jaarrekening ontvangt van je energieleverancier die iets hoger is uitgevallen dan verwacht is dat altijd vervelend. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende apps die je inzicht bieden in je energieverbruik. Wanneer je energie wilt besparen is het namelijk erg belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt én waarvoor je de meeste energie verbruikt. Wil je meer weten over de 4 handigste apps om je energieverbruik in de gaten te houden? Wij vertellen je graag meer.

Toon

Heb je een energiecontract afgesloten bij Eneco en maak je gebruik van toon, de slimme thermostaat? Dan kun jij gebruik maken van de Toon-app. Deze app biedt handige inzichten in je gas- en stroomgebruik en laat ook zien hoe jouw verbruik in verhouding staat tot dat van vergelijkbare huishoudens. Daarnaast kun je via de app ook je huishoudelijke apparaten bedienen. Naast het bedienen kun je alle huishoudelijke apparaten ook aansluiten op slimme stekkers, zodat je in de app precies kunt zien welke apparaten de meeste stroom gebruiken. 

Het enige wat je nodig hebt om de Toon-app te gebruiken is een goede smartphone. Ben je opzoek naar een goede telefoon? Ga dan voor een refurbished iPhone 11. Deze iPhone beschikt over een geheugencapaciteit van minimaal 64GB, waardoor er altijd voldoende ruimte is om de Toon-app optimaal te gebruiken. 

Oxxio

Wanneer je energie ontvangt van Oxxio kun je gebruik maken van een handige app. De Oxxio-app is een gebruiksvriendelijke app, die je laat zien hoeveel energie je per maand of per dag gebruikt. Heb je een slimme meter? Dan kun je zelfs zien hoeveel energie je per uur verbruikt. De app laat iedere maand een maandbedrag zien, gebaseerd op jouw termijnbedrag. In de zomer is dit een lager bedrag omdat de verwarming dan vaak uit staat en in de winter is dit bedrag weer hoger. Daarnaast krijg je in de app diverse bespaartips, waarmee je gemakkelijk meer energie kunt besparen. 

Regelneef

De app regelneef is speciaal voor alle klanten van energiedirect.nl. Met deze app heb je dagelijks inzicht in je verbruik en check je gemakkelijk of je termijnbedrag klopt met je energieverbruik. Daarnaast kun je via de Regelneef app ook vooruit kijken, zodat je ook weet of het termijnbedrag in de toekomst bij jouw verbruik past. Hierdoor voorkom je onverwachte bijbetalingen op je jaarrekening! Via de app is het ook mogelijk om vragen te stellen aan werknemers van energiedirect.nl. Je hoeft dus nooit in de wacht te staan, maar hebt altijd dezelfde werkdag een antwoord. 

Huisbaasje

De app Huisbaasje is niet gekoppeld aan een specifieke energieleverancier. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de inzichten op deze app is een meetset die je kunt aansluiten op je meter. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je inzicht in jouw energieverbruik, onafhankelijk van je energieleverancier. Daarnaast biedt deze app ook verschillende bespaartips aan en krijg je een melding wanneer je energiecontract afloopt. Naast deze melding krijg je ook diverse aanbiedingen te zien van energieleveranciers, passend bij jouw verbruik! 

Wil je deze apps graag downloaden, maar loopt je telefoon steeds vast of zit je geheugen vaak vol? Overweeg dan om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Vind je een nieuwe iPhone te duur of wil je liever gaan voor een duurzame iPhone? Kies dan voor een refurbished iPhone. Bij een aanbieder als refurbished.be bespaar je al snel 60% op alle iPhone. Daarnaast worden alle iPhones uitvoerig gecontroleerd door experts en bieden ze 3 jaar garantie op hun gehele assortiment. Hierdoor kan je zien dat ze volledig achter de kwaliteit van hun refurbished producten staan, en ben je verzekerd van een veilige aankoop.Gerelateerde artikelen