Eitje erbij? Ideeën voor uw Paasweekend

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 17 maart 2016, Geschatte leestijd 1min

Het is alweer bijna Pasen! De tijd van eieren zoeken, rapen, schilderen en natuurlijk decoreren! Wij spotten enkele trends die we graag met u delen in deze blogpost.

Persoonlijk ben ik enorm gecharmeerd van Pasen in een Scandinavisch sfeertje. Scandinavisch is eenvoudig aan de slag met natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zoals hout, steen, maar ook texturen met papier en trendy materialen zoals marmer passen in dit sfeertje. Ondanks mijn liefde voor blauw (die ik er natuurlijk wel tussen heb gestopt), vind ik het ‘less = more’ principe prachtig. Het vergt wel wat creativiteit, maar helpen we u graag op weg!

Voor het gemak heb ik de Paasdecoraties samengevoegd en deel ik hieronder mijn favorieten!

Trendy eitje erbij?


Natuurlijk kan blauw niet ontbreken in deze post! Deze doe-het-zelf is zo eenvoudig dat het misschien zelfs wel verslavend is! Men neme een plastic bakje, nagellak, water op kamertemperatuur (anders zakt de nagellak naar de bodem), een stokje om het marmereffect te ‘roeren’ en rubber handschoenen - deze tip kreeg ik via een blog want anders blijft u schrobben! Haal de gekookte eieren erdoorheen en laat drogen.

Natuurlijk kan u experimenteren met uw favoriete kleuren.

Op zijn paasbest!

Geen zin in verf en geklieder? Ga dan voor deze eenvoudige decoratie. Een kroontje is zo gemaakt en die paar veren zijn in elke hobbywinkel te koop!

De boom in

De kromme paastakken, wie kent ze niet? Ze pronken alweer in menig winkel, maar als ik de blogs mag geloven voldoen eenvoudige wilgentakjes ook! Het is ook veel natuurlijker en zorgt voor een mooi contrast met witte eieren of de natuurlijke ‘nude’ kleur van eieren. Het kapotte ei vind ik stiekem wel heel leuk en ook wederom eenvoudig!

De macramé netjes zijn voor de gevorderde doe-het-zelver. De macraméhangers maakten vorig jaar een statement bij het ophangen van planten, deze mini gebreide netjes zijn wel echt een eye-catcher bij de paasbrunch.

Aan tafel!

“Breek de dag; tik een eitje” en “een ei hoort erbij”, u kent de uitspraken wel. Van al dat decoreren gaat de maag wel knorren, kortom over naar het paasontbijt of misschien die Paasbrunch die u heeft georganiseerd voor vrienden! Tafeldecoratie kan natuurlijk niet uitblijven.

Zorg voor een mooie vaas voor uw zojuist gecreëerde paasboom. En denk na over de tafelsetting; wie zit waar. Dit zorgt voor een warm welkom aan tafel!

Ik hoop dat u met deze inspiratie een mooi paasweekend tegemoet gaat! Alvast een heel vrolijk Pasen en geniet!Gerelateerde artikelen