Een mannenkamer inrichten: 8 tips

Solvari
Solvari Blog
donderdag 13 december 2018, Geschatte leestijd 2min

Veel mannen dromen van een echte mannenkamer. Een kamer waarin zij zich heerlijk kunnen ontspannen. Een kamer ook waar vrouwen eigenlijk niet mogen komen. Helemaal naar eigen smaak ingericht en ideaal als ‘mancave’ om samen met vrienden rond te hangen. En eindelijk is het zo ver: je hebt de ruimte voor je eigen mannenkamer. Maar hoe richt je die eigenlijk in? Dit zijn 8 handige tips!

1. Een gladde vloer

De meeste mannen zijn niet zo dol op opruimen en schoonmaken. Ga daarom voor een gladde
vloer, bijvoorbeeld laminaat, zodat het gemakkelijk schoon te houden is. Eventueel kun je zelfs een robotstofzuiger nemen om de vloer automatisch te laten stofzuigen.


2. Stoere basiskleur op de muren

Een mannenkamer heeft meestal ook stoer gekleurde muren. Kies voor robuuste kleuren zoals donkerblauw of groen. Laat ook een of twee muren wit, zodat de ruimte niet te klein gaat lijken door de donkere kleuren.

3. Cool bankstel

Is er ruimte voor een bankstel, dan is dat ideaal in een mannenkamer. Ga bij voorkeur voor een leren bank. Dat heeft een stoere uitstraling en bovendien kun je gemorst bier er met een doekje af poetsen. Eventueel kies je voor jezelf een stoere fauteuil om lekker onderuit te zakken.


4. Robuuste meubels

De andere meubels die in de mannenkamer komen te staan, mogen ook robuust zijn. Ga bijvoorbeeld voor donker steigerhout, oud hout of massieve eiken planken. De industriële stijl is misschien ook wel wat voor jou.

5. Playstation

Vooral mannen zijn er dol op: lekker gamen. Zet dus een PlayStation neer en kies voor Playstation Plus via Startselect. Je hebt dan meteen alle extra’s en toegang tot verschillende
games. Je kunt dan ook online met andere spelers multiplayer spellen doen.


6. Een grote TV

Een grote tv is niet alleen gaaf om te gamen. Je gaat in je mannenkamer natuurlijk ook films kijken. Maak er een soort thuisbioscoop van, inclusief surround system. Uiteraard moet je met de bas wel een beetje rekening houden met de buren.

7. Andere mannendingen

De basisinrichting is meestal een heel eind klaar als er een bank, tv en PlayStation zijn. Maar wat kun je nog meer gebruiken aan mannendingen?

  • - Een biljarttafel of tafelvoetbal
  • - Een dartbord
  • - Een koelkast voor bier
  • - Verschillende gadgets
  • - Mooie poster van schaar geklede dames (wegdoen zodra je een vriendin krijgt!)
  • - Kast voor drank


8. Bar

Een eigen bar is de droom van elke man. Is je mannenkamer groot genoeg, dan moet die er ook zeker een plek krijgen. Maak erachter kasten waar je alle drankjes mooi kunt neerzetten. Een tap is helemaal gaaf om te hebben!

Een mannenkamer inrichten is een kwestie van kijken waar je van droomt. Elke man heeft wel een idee hoe een mannenkamer er eigenlijk uit zou moe

ten zien. Je kunt de kamer helemaal inrichten naar je eigen wensen. Heb je in huis eigenlijk geen geschikte ruimte voor een mannenkamer? Dan is het misschien een idee om er een te maken in je tuin door het plaatsen van een tuinhuis!