Dit zijn de meest rendabele investeringen in je huis

Sharely
Sharely Winkel
vrijdag 11 mei 2018, Geschatte leestijd 3min

Duurzame ontwikkelingen zijn belangrijk  in Vlaanderen. Daarom willen veel huishoudens investeren in een duurzaam en groen huis. Maar wat zijn nou rendabele investeringen? Om door de bomen het bos te zien, deel ik in deze blogpost 4 investeringen die je antwoord geven op deze vraag!

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de populairste vormen van isolatie. Een isolatiespecialist vult de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je woning met isolatiemateriaal. Hierdoor kan de koude lucht in de winter en de warme lucht in de zomer je woning niet in en heb je het hele jaar een aangename temperatuur in huis. Door de relatief lage kosten en de korte terugverdientijd is dit de meest rendabele investering in je huis.

Prijs spouwmuurisolatie

De prijs voor spouwmuurisolatie ligt een stuk lager dan de meeste mensen denken. De exacte prijs hangt af van welk isolatiemateriaal je gebruikt en welk type woning je hebt.  Je kan denken aan een gemiddelde prijs van 800€ tot 1000€.

Materiaal

Glaswol

Steenwol

Isolatiekorrels

PURschuim

Gemiddelde prijs per m2

8€ - 12€

10€ - 15€

12€ - 17€

20€ - 25€


Besparing met spouwmuurisolatie

Per jaar bespaar je 200€ tot 600€ met spouwmuurisolatie, wat betekent dat je er gemiddeld 3,5 jaar over doet om je investering terug te verdienen. Dit jaar is er een spouwmuurisolatiepremie beschikbaar van 5€ per vierkante meter.

Dakisolatie

Als je dak niet geïsoleerd is, ontsnapt veel van de warmte in je woning via het dak. En dat is natuurlijk zonde, want het kost je geld om te stoken. Met dakisolatie voorkom je dit probleem. Het maakt niet uit of je een hellend of plat dak hebt of dat je de zoldervloer wil isoleren; dakisolatie biedt de juiste oplossing. Houd rekening met de dakisolatienorm die vanaf 2020 geldt. Alle daken in Vlaanderen moeten dan geïsoleerd zijn.

Prijs dakisolatie

De prijs voor dakisolatie is afhankelijk van het type dak en de verschillende isolatiematerialen. In de tabel hieronder staat weergegeven hoeveel dakisolatie je kan kosten.

Type dakisolatie  

Hellend dak

Plat dak

Zoldervloer

Gemiddelde prijs

Vanaf 1500€ – 5000€

Vanaf 2500€ – 3500€

Vanaf 1000€ – 1350€Besparing met dakisolatie

De exacte besparing is afhankelijk van het type dak en het materiaal. Jaarlijks bespaar je gemiddeld 400€ tot 600€. Dit komt neer op een terugverdientijd van 3 tot 6 jaar. Daarnaast stelt de overheid in 2018 een dakisolatiepremie beschikbaar. Per geïsoleerde vierkante meter ontvang je tot 6 euro premie en bespaar je nog meer op je klus!


Vloerisolatie

Ook vloerisolatie is een rendabele investering voor je woning. Koude lucht komt via de vloer je woning binnen en dat voel je als je op blote voeten loopt. Door het isoleren van je vloer houd je de warmte vast, waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast stijgt de waarde van je woning en helpt het tegen opstijgend vocht. 

Prijs vloerisolatie

Ook de prijs van vloerisolatie is afhankelijk van je type woning en het isolatiemateriaal dat je gebruikt. De prijs gemiddeld tussen de 1000€ en 1450€ euro bij een gemiddelde woninggrootte. In de onderstaande tabel staat een indicatie van de prijs per m2.

Isolatiemateriaal

Isolatieplaten

PUR-schuim

Prijs per m2

Vanaf 20€

Vanaf 25€

Besparing met vloerisolatie

Met een geïsoleerde vloer bespaar je jaarlijks rond de 150€ en 200€ per jaar. Hierdoor heb je je investering binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend. Ook voor vloerisolatie heb je recht op een premie van 6€ per vierkante meter.

Zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen schat maar liefst 35% van de Vlamingen te hoog in. Dat is jammer, want het is nu de juiste tijd om te investeren in zonnepanelen. De prijzen voor zonnepanelen zijn nu lager dan ooit en dat terwijl de energieprijzen blijven stijgen. Met zonnepanelen breng je je energierekening naar 0€ en krijgt je woning een groener energielabel!

Prijs zonnepanelen

Voor een installatie kan je rekenen op een vanaf prijs tussen de 3.000€ en 6.000€

Type zonnepaneel

Monokristallijn

Polykristallijn

Amorf (dunne film)

Prijs per paneel

Vanaf 200€

Vanaf 190€

Goedkoopste optie

Besparing zonnepanelen

De besparing per jaar is gemiddeld 800€ en de terugverdientijd tussen de 7 en 9 jaar. Ontdek in 1 minuut hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen met onze rekenhulp! https://www.solvari.be/nl/rekenhulp/zonnepanelen

Wat kan Solvari voor jou betekenen?

Leuk, al deze gemiddelde prijzen, maar je wil natuurlijk de exacte prijzen weten voor jouw persoonlijke situatie. Via Solvari kan je gratis en vrijblijvend offertes vergelijken die passen bij jouw woning en wensen. Vraag je offertes aan via Solvari en laat je de klus uitvoeren door een bedrijf dat bij ons is aangesloten? Dan maak jij kans op 250€ kluskorting als je je getekende offerte stuurt naar actie@solvari.be. Dit maakt jouw investering nog rendabeler!Gerelateerde artikelen