Dit zijn dé badkamertrends van 2018 die je niet mag missen!

Sharely
Sharely Winkel
woensdag 28 februari 2018, Geschatte leestijd 2min

De badkamer is dé plek in huis waar ik altijd een moment voor mezelf neem om te ontspannen. Een erg belangrijke ruimte dus, maar je badkamer verbouwen is geen klus die je ieder jaar uitvoert. Gelukkig kan je gemakkelijk een andere look creëren door je badkamermeubels en -accessoires te vervangen. Voor het aankomende jaar zijn er ook weer toffe trends zichtbaar. Je ziet dé badkamertrends van 2018 in deze blogpost!  

De radiatoren met extra functie in je badkamer

Bij het woord radiatoren krijg ik al de rillingen over mijn rug; ik zie meteen die grote, ouderwetse modellen voor me die veel ruimte innemen. Maar dit idee kunnen we achterwege laten. Er zijn namelijk hele moderne varianten op de markt gekomen. Zo kan een designradiator juist een catchy uitstraling geven aan je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een designradiator met spiegel om er een extra functie aan toe te voegen. Op deze manier bespaar je juist ruimte, omdat je geen extra spiegel hoeft te plaatsen. Hierdoor heb je meer ruimte voor andere leuke accessoires!

Badkamermeubels van solid surface

Solid surface is een moderne materiaalsoort die steeds meer in badkamers te vinden is. Een mooie én praktische badkamertrend in 2018. Vooral wastafels en werkbladen van dit materiaal zijn populair. Het betekent letterlijk ‘solide oppervlak’ en dat merk je! Doordat het materiaal geen poriën bevat, is het bestendig tegen vocht en vuil. Hierdoor scoort dit materiaal hoog op de hygiëne. Tevens zorgt de egale witte afwerking voor een luxere uitstraling van je badkamer. Een win-winsituatie dus!

Met deze badkamertrend ga je het licht zien

Het licht in je badkamer regelen door een tik te geven op de spiegel of spiegelkast in je badkamer, ook dat gaan we in 2018 veel zien! Hiermee kan je de kleurtemperatuur aanpassen die past bij jouw dagritme. Zo kies ik in de ochtend voor een koude kleur om wakker te worden en in de avond juist een warme kleur om te ontspannen voor het slapen.

Ronde spiegel met backlight

Niet alleen de bovengenoemde spiegels zijn populair. Ook de ronde spiegels met geïntegreerde verlichting zijn enorm populair. De verlichting is aan de achterkant van de spiegel bevestigd. Dit zorgt voor lichte sfeervolle verlichting in je badkamer. Door te kiezen voor een grote spiegel lijkt je badkamer trouwens ook groter. Naast deze handige tip hebben we nog vijf tips om je badkamer optisch te vergroten!

Planten in je badkamer

Planten in je badkamer zijn helemaal hot! Het creëren van een botanische badkamer zorgt voor veel kleur en een fijne sfeer. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid, doordat de planten de lucht zuiveren en zuurstof produceren. Vooral tropische planten zijn geschikt voor in de badkamer, omdat zij van een vochtige omgeving houden.

Ben je enthousiast over de badkamertrends van 2018? Of is je badkamer verouderd en kan het wel een renovatie gebruiken? Bekijk dan de pagina voor badkamerrenovatie en ontvang gratis en vrijblijvend offertes. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met deze 4 tips voor het verbouwen van je badkamer.Groots koken in een kleine keuken!
donderdag 10 augustus 2017

Groots koken in een kleine keuken!

Denim Drift: dé kleur van 2017!
dinsdag 20 september 2016

Denim Drift: dé kleur van 2017!