De nieuwste woontrends

Solvari
Solvari Blog
donderdag 17 september 2020, Geschatte leestijd 1min

Heb jij inspiratie nodig om je woning mooier te maken? Daar helpen wij je graag mee! Hieronder lees je de nieuwste woontrends, zodat je je woning weer helemaal kunt inrichten zoals je wilt.

Warme kleuren

De eerste woontrend waar we het over gaan hebben is het verwerken van warme kleuren in je interieur. Het terug laten komen van deze kleuren geeft je woning een sfeervol en warm gevoel. Je kan deze kleuren terug laten komen door hout te verwerken in je woning en je muren een warme kleur te geven. Voorbeelden van warme kleuren zijn donkerrood, oranje en bruin. Je kunt ook kiezen voor warme verlichting. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor licht dat niet te fel is. Gedimd licht of een lampenkap werkt ideaal om een warme sfeer te creëren.

Natuurlijke materialen en kleuren

Een andere populaire woontrend is het gebruiken van natuurlijke kleuren en materialen. Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn stijgerhout, riet, wol en jute. Je kunt deze materialen combineren met blauwtinten, crème, beige en bruin. Je zorgt hiermee dat je woning rust uitstraalt, maar tegelijkertijd sfeervol is.

Groen en duurzaam

Duurzaamheid is de belangrijkste woontrend van het moment. Je kunt dit terug laten komen in je woning door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout. Hierbij is het wel belangrijk om te controleren of dit hout verantwoord gekapt is. Je kunt dit herkennen aan een FSC-certificaat. Ook kun je kiezen voor biologisch katoen. Een andere goede tip is het gebruiken van vintage/ tweedehands meubels. Als je dit combineert met de kleuren die hierboven worden genoemd en met veel groen in huis, dan zorg je voor een mooi en duurzaam interieur.

Wil je weten hoe je je woning verder kunt verduurzamen? Je leest het hier!

Dit zijn de belangrijkste woontrends van het moment. Ben je opzoek naar meer inspiratie voor je woning? Houd dan ons blog in de gaten!Gerelateerde artikelen