De lampen trends van 2019

Solvari
Solvari Blog
woensdag 19 december 2018, Geschatte leestijd 1min

Het einde van 2018 komt steeds dichterbij. Een mooi moment om alvast te kijken naar de lampen trends van 2019. Ben jij benieuwd wat je op het gebied van verlichting trends kan verwachten in het volgende jaar? Lees dan snel verder!

1. Goudkleurige lampen

Als eerste gaat goudkleurige verlichting enorm trendy worden in de Belgische woon- en slaapkamers. Goudkleurige  lampen brengen veel warmte in huis, ze zien er chique uit en ze zijn in verschillende woonstijlen toe te passen. Goudkleurige verlichting is perfect te combineren met moderne materialen zoals marmer en beton. Deze combinatie zorgt voor een mooi resultaat. Laat het goud zeker terugkomen op verschillende plaatsen in je interieur, zo ontstaat er een prachtig geheel.


2. Glazen lampen

Ook glazen verlichting wordt in 2019 een echte trend, en dan vooral glazen lampen met een weerspiegelende coating. Deze lampen met glazen bollen en kappen passen zich mooi aan in iedere ruimte. Doordat ze wat opvallender zijn, geven ze een chique touch aan je interieur. Naturel glas wordt erg populair, maar ook de kleuren blauw, groen en zwart gaan we volgend jaar zeker terugzien. Wil je graag een speels effect creëren? Ga dan voor een aantal glazen hanglampen van hetzelfde model en combineer deze in een cluster.

3. Natuurlijke lampen

Dit jaar hebben we er niet omheen kunnen kijken: de natuur / urban jungle trend. Ook in 2019 blijft dit een populaire trend en dat zien we terug in de verlichting. Natuurlijke lampen zijn gemaakt van hout, bamboe of rotan. Soms worden verschillende materialen of houtsoorten met elkaar gecombineerd voor een speels effect. Ook bij de natuurlijke lampen gaan we steeds meer vrije vormen terugzien.


4. Geometrische vormen

Lampen met geometrische vormen passen goed in vrijwel alle woonstijlen. We zien de lampen in diverse vormen vaak in combinatie met een kooldraad en metaal. Qua kleuren kan je denken aan wit, zwart, koper en goud. In 2019 combineren we deze trend met de tweede trend: glas. Ook gaan we steeds meer vrije vormen zien, minimalistische lampen en geometrische lampen. Bijzonder is dat deze lampen gecombineerd worden met de natuur. Zo is het mogelijk om kleine plantjes in een lamp te plaatsen. Niet alleen praktisch, maar ook ontzettend leuk om te zien!