De kou komt eraan: bescherm jouw woning én je portemonnee!

Shanice
Shanice Lamoré
donderdag 20 oktober 2016, Geschatte leestijd 2min

Wist je dat je elke dag tot zo’n 35% warmte verliest door je muur, je vloer en je dak? Daardoor stijgt jouw energiefactuur enorm, omdat je een stuk meer moet stoken om het comfortabel warm te krijgen. Zonde! Met het koude weer in aankomst is nu echt de tijd om jouw woning goed te laten isoleren, zeker omdat je nog kan genieten van de geldende premies! Een goed geïsoleerd huis betekent een lagere energiefactuur, warme voeten en minder tocht. Hoe je dit het beste kan doen? Dat vertel ik je in deze blogpost aan de hand van 3 tips. Op naar een goed geïsoleerd huis !

TIP#1 Verlies geen warmte meer door de muur met spouwmuurisolatie

Is jouw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan is de kans groot dat je geen spouwmuurisolatie hebt. Om dit helemaal goed te controleren kun je de buitenmuur van jouw huis opmeten. Is deze minder breed dan 24 cm? Dan heb je zeker weten geen spouwisolatie en kun je dus het beste jouw muren laten isoleren. Dat betekent geen warmteverlies meer door je muren en een jaarlijkse besparing van zo’n 500€ op de energiefactuur. Bovendien wordt spouwmuurisolatie binnen één dag uitgevoerd, zo gebeurd en zonder rommel. Prettige bijkomstigheid: voor spouwmuur krijg je tot 31 december 2016 nog 6€ premie per geïsoleerde vierkante meter. Dat maakt deze investering een stuk goedkoper en interessanter!

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »

De huidige premies gelden nog tot 31 december 2016, daar kan je nu dus nog gebruik van maken. Wees er op tijd bij!

TIP#2 Altijd warme voeten met vloerisolatie

Met een goed geïsoleerde vloer hoeft jouw cv-ketel een stuk minder hard te werken om de temperatuur in huis op peil te houden. Zo houd je alle warmte lekker waar het moet zijn: in jouw woning. Met vloerisolatie kan er namelijk geen warmte meer verdwijnen door de vloer, waardoor je weer minder hoeft te stoken. Binnen één dag heb je een geïsoleerde vloer, zo zit je er dus heel snel warmpjes bij! En ook voor vloerisolatie krijg je tot het einde van het jaar een premie van 6€ per geïsoleerde vierkante meter. Dag koude voeten, hallo lagere energiefactuur!

Ontvang gratis offertes voor vloerisolatie! »

TIP#3 Verlaag jouw energiefactuur met 30% met dakisolatie

Altijd de ideale temperatuur in je woning, zowel ’s winters en ’s zomers? Dan zou je eraan kunnen denken om je dak vanaf de binnenkant te laten isoleren. Er gaat namelijk een hoop warmte verloren door jouw dak en dat zorgt voor een wisselende temperatuur in huis. Met dakisolatie kan je rekenen op een 30% lagere energierekening en een investering die zichzelf snel terugverdient. Bovendien laat een goed geïsoleerd dak jouw woning in waarde stijgen en dat is ook een mooi gegeven natuurlijk. Voor dakisolatie kan je een premie krijgen van 6€ tot 8€ per geïsoleerde vierkante meter.

Ontvang gratis offertes voor dakisolatie! »

Extra tip:

Er geldt ook nog een combipremie die je kan krijgen als je zowel de spouwmuren laat isoleren als je beglazing laat vervangen. Het voordeel hieraan is dat het bedrag dat je kunt krijgen voor het vervangen van je ramen maar liefst vier keer zo hoog is als de premie die je krijgt voor het vervangen van de ramen als losse investering.

Het is een fijn idee dat je door een goed geïsoleerde woning geen kostbare warmte meer verliest en onnodig te veel betaalt op je energiefactuur. Je bent nu nog op tijd om de koude winter voor te zijn en te genieten van de huidige premies.Gerelateerde artikelen