De handigste oplossingen voor de achterwand in de keuken

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 19 mei 2016, Geschatte leestijd 2min

Ongeveer 6 jaar geleden kocht ik mijn huis en sindsdien heb ik niks aan de keuken gedaan. Ik had geen budget voor een nieuwe keuken en alle apparatuur werkte nog naar behoren, dus het was onnodig. Dat betekent echter niet dat ik er blij mee ben. Ik snap ook dat menig mens de keuken eruit haalt en deze naar eigen wensen indeelt. Koken is immers heel persoonlijk! Evenals kleur; de grootste doorn in mijn oog als het aankomt op mijn keuken.

In de afgelopen jaren heb ik kleine veranderingen aangebracht waardoor het meer mijn smaak werd, maar daar kon ik het niet bij laten. Daarom besloot ik om ongeveer een maand geleden de keuken volledig te transformeren. Daar komt veel bij kijken, onder andere veel keuzes! Ik wist dat ik de crèmekleurige kastdeurtjes betongrijs wilde, omdat het zo lekker kleurt bij mijn blauwe muren. Ook wist ik dat ik een plank wilde voor alle keukenbenodigdheden binnen handbereik, maar ik wist niet wat ik met de keukenachterwand moest…

Er zijn namelijk een tal van keuzes. Ik deel maar al te graag ideeën voor de keuken met u!

Roestvrijstaal

Roestvrijstaal is duurzaam, eenvoudig schoon te maken en is in diverse ‘versies’ te verkrijgen: glas, geborsteld of gehamerd. In mijn huidige keuken heb ik ook een plaat roestvrijstaal achter het kookgedeelte. Het is inderdaad heel eenvoudig schoon te maken, zeker als je het met olijfolie doet - een tip die ik ooit kreeg!

Ook geeft RVS een stoere look aan je keuken en laat het zich eenvoudig combineren met diverse werkbladen en kleuren.

Beton

Beton: mijn persoonlijke favoriet als ik een nieuwbouwhuis zou kopen en de muur nog onafgewerkt is. Beton is een populair materiaal door de duurzaamheid en omdat het eenvoudig is. Ook kan u met diverse technieken de muur een betonlook geven. Zorg ervoor dat u de oppervlakte laat sealen of coaten zodat het waterafstotend wordt!

Kurk

Kurk is een eco-vriendelijk en duurzaam product. Behalve dat het materiaal waterafstotend is, heeft het een tal van mooie bijkomstigheden zoals het opprikken van bijvoorbeeld boodschappenlijstjes, herinneringen en heerlijke recepten. Daarnaast is kurk stootvast. Kurk creëert een bijzonder effect en het is heel makkelijk te verven!

Tegels

Tegels zijn misschien de meest gekozen optie voor de achterwand in de keuken. Het is niet bijzonder, maar wel effectief en een geliefde keuze voor vele huiseigenaren. Tegels zijn er in diverse kleuren, vormen en maten waardoor er voor ieder wat wils is! U houdt ze eenvoudig schoon en kan spelen met de manier van tegelen.Voor de afwerking in mijn keuken heb ik ook uiteindelijk voor tegels gekozen. Het zijn 20x60 cm tegels geworden van beton. Ik ben erg blij met de keuze! Daarom deel ik dit resultaat dan ook graag! Door de lichte verspringing van de tegels oogt het niet te druk en tegelijkertijd heel speels. 

Keuken met tegelwand

© label1114 

Glas

De achterwand die een opmars heeft gemaakt is toch wel de glazen achterwand! Eigenlijk gaat het hier om een spatwand in plaats van een volledige muurinvulling. Het is niet gek dat deze wanden razend populair zijn; ze worden tegenwoordig van de vetste prints voorzien. 

Keukenwand van glas


Zoals je ziet is er voldoende keus en dat is soms moeilijk. Mocht je nou echt niet weten waar te beginnen met het opknappen van je keuken, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om weer bij het begin te beginnen. Of is jouw apparatuur wel aan vervanging toe en wil je een nieuwe keuken kopen? Bekijk dan ook eens de laatste keukentrends, waar ik vorig jaar een blog over schreef. Als ik kon kiezen zou ik het namelijk wel weten!!Gerelateerde artikelen