De beste tips om je huis te beveiligen voor vakantie

Kehly
Kehly Spek
dinsdag 17 juli 2018, Geschatte leestijd 2min

Vakantieplannen? Wat een heerlijk gevoel is dat toch. Lekker de dagen aftellen tot je op vakantie gaat! Volgens mij doet iedereen dat wel! Vakantie is natuurlijk het stukje ontspanning na alle werkdruk. Even nergens aan denken en lekker genieten. Maar kan jij echt genieten van je vakantie? Of hou jij continu je telefoon in de gaten of er niks vreemds in jouw buurt gebeurt? Dit wil niemand. Ik geef jou de tips hoe je jouw huis het beste kan beveiligen voor de vakantie.

Tip 1. We horen hem wel vaker: deuren op slot!

Ja, ja, ik hoor het je al denken: ‘natuurlijk doe ik mijn deuren op slot als ik met vakantie ga’. Maar heb je een goed slot? Goedgekeurde sloten herken je aan het SKG-logo met sterren. Met drie sterren ben je zeker voorzien van een zwaar beveiligd slot. Zo'n slot zorgt ervoor dat inbrekers de cilinder niet uit je slot krijgen. Veilig idee!

Tip 2. Zorg voor een timer op jouw binnen- en buitenverlichting.

Tegenwoordig is bijna alles met je mobiele telefoon te bedienen. Zo ook je binnen- en buitenverlichting. Je hoeft alleen een dimmer te kopen die je tussen je lamp(en) en schakelaar plaatst. Met jouw mobiele telefoon is het licht nu gemakkelijk te bedienen. De domoticasystemen zorgen ervoor dat jij zelf instelt hoe laat de lampen aan- en uitgaan. Wist je dat je dit zelfs kan instellen op zonsopgang of zonsondergang? Op deze manier krijg je speling tussen de tijden en lijkt het net of je thuis bent. Ben jij nog niet zo van de smartphonesnufjes? Dan is er altijd de mogelijkheid een tijdschakelaar in het stopcontact te stoppen en deze  in te stellen op een bepaalde tijd.

Tip 3. Waar staan jouw vuilcontainers precies?

Plaats jouw vuilcontainers niet te dicht bij de schutting of bij je huis. Inbrekers gebruiken vaak vuilcontainers als opstapje, zo klimmen ze over de schutting of zelfs jouw huis in. Dit kan anders! Maak een mooi plekje in de tuin waar je je vuilcontainers neer kan zetten. Je hoeft ze namelijk helemaal niet te zien of te ruiken! Kijk eens naar dit idee, de bloemetjes laten het nog lekker ruiken ook. Sla je gelijk twee vliegen in één klap.

Tip 4. Vraag of de buren de post weghalen bij de voordeur.

Heb jij nog al die huis-aan-huisblaadjes? Of krijg jij gewoon superveel brieven thuisgestuurd? Je hebt vast wel een vriend, familielid of een leuke buur in de buurt wonen die je vertrouwt. Je kan aan hen vragen om af en toe even in je huis te gaan kijken of er geen post bij je deur ligt. Inbrekers zien de post ook bij jouw voordeur liggen. Zij weten dat als jij thuis komt het eerste wat je doet is de post opruimen. Dat doe ik in ieder geval wel! Vaak is het een kleine moeite om te vragen!


Tip 5. Hang een waarschuwingsbord op.

Een waarschuwingsbord beetje overdreven, niet? Dit valt eigenlijk wel mee, het werkt eigenlijk heel goed! Inbrekers gaan sneller naar een huis dat dit niet heeft. Een mooi waarschuwingsbord dat je een waakhond hebt, of een bord van een  goed alarm dat aangemeld is bij de meldkamer. Nu zien inbrekers dat je huis beveiligd is. Wat zou jij doen als je een inbreker was? Kiezen voor een huis dat waarschijnlijk beveiligd is of een huis waarvan je kan zien dat het niet zo is.

Tip 6. Overweeg serieus een beveiligingssysteem.

Het aantal inbraken is in de laatste paar jaar flink gestegen. Dit komt natuurlijk omdat inbrekers ook meegaan met de tijd. Inbrekers gebruiken steeds meer manieren om in te breken. Zonder beveiligingssysteem maak je het ze wel heel makkelijk. Kies voor een goed beveiligingssysteem, dan voel je je een stuk veiliger. Nu lekker genieten van jouw vakantie, wetende dat de meldkamer jouw huis in de gaten houdt.
Voor de “controlfreaks” onder ons (net als ik dus), neem een beveiligingssysteem met camera. Nu kun je overal meekijken wat er in jouw huis gebeurt. Maar vergeet niet om te genieten van je vakantie!

Beveiliging


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor beveiligingssystemen voor jouw huis? Lees gerust door op onze beveiligingspagina! Of vind vakmannen via Solvari en bespreek vervolgens lekker rustig met een bakkie koffie een volledig beveiligingsplan met vakmannen in jouw regio.Gerelateerde artikelen

Last van een muffe geur in huis?
vrijdag 26 oktober 2018

Last van een muffe geur in huis?

Wat is een goed dekbed?
donderdag 14 januari 2021

Wat is een goed dekbed?