De 5 meest uitgevoerde klussen in 2016

Solvari
Solvari Blog
vrijdag 17 maart 2017, Geschatte leestijd 1min

Het afgelopen jaar hebben we weer heel wat mensen mogen helpen bij het realiseren van hun droomhuis en het fors besparen op hun energierekening. Maar waar was u in 2016 voornamelijk naar op zoek en voor welke klussen werden nu de meeste offertes aangevraagd? Ik heb een klein onderzoek gedaan en de 5 meest uitgevoerde klussen van het afgelopen jaar voor u op een rij gezet!

1. Installatie van zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen staat met stip op nummer 1: besparen op uw energierekening en jarenlang profiteren van zelf opgewekte, gratis energie. Steeds meer Vlamingen zien in dat er veel voordelen zijn wanneer u zelf zonne-energie opwekt en gaan dan ook snel over op het laten installeren van zonnepanelen. Een blije klant die door één van de zonnepanelen specialisten via Solvari geholpen is schreef het volgende:

"Goed advies. Werken professioneel en correct uitgevoerd. Afspraken worden correct uitgevoerd en goed opgevolgd." Hugo | 05-11-2016 | Ninhove

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een installatie van zonnepanelen op uw dak? Vraag dan gratis offertes aan en kom in contact met de beste Vlaamse specialisten!

Vergelijk gratis offertes voor zonnepanelen! »

2. Vochtbestrijding: verhelpen van vochtproblemen

We hebben dan wel geen strenge winter gehad, toch zijn er aardig wat vochtproblemen naar voren gekomen afgelopen jaar. Muffe ruimtes, vochtige muren, schimmelvorming en hogere stookkosten zijn een aantal goede voorbeelden hiervan. Vooral aanvragen voor het verhelpen van een doorslaand -of opstijgend vocht probleem zagen we in 2016 binnenkomen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om vocht te voorkomen én problemen te verhelpen, zo hebben we veel mensen kunnen helpen met het oplossen van hun vochtprobleem in huis.

Expert in vochtproblemen legt probleem uit


Heeft u het idee dat er te veel vocht aanwezig is in uw woning? Laat dit dan goed controleren en wellicht verhelpen zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan!

Vergelijk gratis offertes en verhelp uw vochtprobleem! »

3. Spouwmuur laten isoleren

De overheid wilt dat alle woningen tegen 2020 een pak duurzamer zijn. Daarom hebben zij een aantal interessante subsidies in het leven geroepen om de Vlaamse inwoners extra te stimuleren. De aanvragen voor spouwmuurisolatie in 2016 stroomden dan ook binnen. Door uw spouwmuren te laten isoleren, kunt u tot wel 500€ per jaar op uw energiefactuur besparen!

Gelukkig kunt u ook dit jaar nog profiteren van de beschikbare premie van 6€ per vierkante meter. Naast deze premie is er ook een bonus beschikbaar: de totaalrenovatiebonus. Mocht u de spouwmuren laten isoleren en daarnaast nog minimaal 2 andere energiebesparende maatregelen laten uitvoeren, dan kunt u minimaal 1.250€ aan totaalrenovatiebonus terugkrijgen. Dat maakt de investering in isolatie een stuk makkelijker! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? De bij ons aangesloten isolatiespecialisten helpen u graag verder!

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »

4. Dakisolatie laten plaatsen

Hoewel vele van ons denken dat we het dak voor de winter moeten isoleren, is het ook niet verkeerd om dit in de zomer aan te pakken. Dakisolatie zorgt namelijk voor goede isolatie in de zomermaanden, waardoor het binnenshuis lekker koel blijft! De aanvragen voor dakisolatie kwamen dan ook verspreid over 2016 binnen. Zo heeft een tevreden klant in april een beoordeling over een aangesloten isolatiespecialist achtergelaten:

"Zeer tevreden! Uitstekend advies, afspraken zijn tot in de puntjes nagekomen, professioneel en vriendelijk personeel. Een aanrader!" Willy | 08-04-2016 | Vosselaar
isolateur plaatst dakisolatie


Net als bij spouwmuurisolatie heeft de overheid premies beschikbaar gesteld voor dakisolatie. Zo ontvangt u in 2017 6€ premie per geïsoleerde vierkante meter. Tel daar de totaalrenovatiebonus bij op wanneer u nog minimaal 2 energiebesparende maatregelen laat uivoeren, en dakisolatie is goedkoper dan ooit!

Vergelijk gratis offertes voor dakisolatie! »

5. Nieuwe ramen en deuren

Ook het laten plaatsen van nieuwe ramen en deuren was het afgelopen jaar erg populair. Opvallend was dat veel Vlamingen kozen voor pvc ramen of deuren. Opzich een logische keuze als u de voordelen van pvc bekijkt: lange levensduur, weinig onderhoud, isolerend en pvc ramen en deuren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tal van verschillende structuren en kleuren. Met nieuwe ramen en deuren ziet uw woning er weer uit als nieuw en houdt het ook nog eens inbrekers buiten de deur door de stevigheid van het pvc-materiaal!

Vergelijk gratis offertes voor nieuwe ramen en deuren! »

Naast deze top 5 van producten met de meeste offerte-aanvragen werden er in 2016 ook een hoop aanvragen gedaan voor zonneboilers, cv-ketels, alarmsystemen en andere vormen van isolatie zoals vloerisolatie. Mocht u in 2017 op zoek zijn naar een vakman die een belangrijke klus bij u thuis kan uitvoeren, dan bent u bij Solvari aan het juiste adres! De bij ons aangesloten specialisten zijn de beste vakmannen van België en helpen u graag bij het realiseren van uw droomhuis.