De 5 meest bizarre inbraken!

Dennis
Dennis van Es
maandag 07 november 2016, Geschatte leestijd 2min

In de donkere wintermaanden is het aantal inbraken het hoogst en dat bracht ons op het idee eens te kijken naar de meest bizarre inbraken ooit. Om deze gevallen kunt u waarschijnlijk lachen, maar over het algemeen zijn inbraken heel vervelend en brengen ze veel schade en kosten met zich mee. Lees verder voor de inbraken met een andere wending. Van grappig tot verbazingwekkend tot ontzettend lomp.

1. Warme douche

In het Amerikaanse Lexington wist Ryan Carpenter door een raam in te breken in een woning. In plaats van op zoek te gaan naar kostbare spullen, stapte hij onder de douche. Het warme water in zijn eigen huis bleek op te zijn. Ryan gaf aan dat hij een soort dwangneurose heeft waardoor hij moet inbreken om alsnog een hete douche te kunnen nemen. Hij is aangeklaagd voor inbraak.

2. Slaapkop

De werkuren van een inbreker zijn vaak anders dan die van de gemiddelde persoon. Ze gaan ‘s nachts op pad terwijl iedereen lekker ligt te slapen. Een Franse inbreker was zelf echter nog niet goed uitgerust, want tijdens zijn ‘werk’ viel hij zelf ook in slaap. Toen de politie hem vond gaf de inbreker aan dat het niet moeilijk was om binnen te komen. Aangezien er verbouwd werd, slingerde er nog een ladder rond. Zo kon hij eenvoudig door het raam naar binnen.

3. Snelle opsluiting

Normaal wordt bij een inbraak de politie ingeschakeld die de inbreker oppakt en opsluit. Toen een juwelier werd overvallen wist hij de inbrekers echter zelf al op te sluiten. Hij kon de winkel uitvluchten en zag toen de kans om het rolluik te sluiten. Eén inbreker kon nog ontsnappen. De rest zat opgesloten en werd ingerekend door de politie.

4. Geld kwijtraken tijdens het inbreken

Een inbreker in Luik maakte het werk van de politie wel erg makkelijk. Via een kelderraam wist hij een gebouw binnen te komen waar hij vervolgens inbrak in meerdere kelders. De buit bestond uit schoenen en een aantal andere spullen.

Helaas voor de dief liet hij zijn portemonnee wel achter. De politie vond de portemonnee, waar zijn identiteitskaart in zat, op het voetpad bij het gebouw. De politie kon hem vervolgens gemakkelijk opsporen en inrekenen.

5. Een glaasje teveel

We hebben allemaal wel eens een glaasje teveel gedronken. Meestal komen we daar met slechts een dag hoofdpijn van af. Voor een inbreker in de Amerikaanse stad Seattle pakte het echter minder goed uit.

Zijn slachtoffer hoorde plots een hoop lawaai uit de slaapkamer van zijn ouders. Toen de man ging kijken wat er aan de hand was, trof hij een inbreker aan die het huis binnen heeft weten te komen. Wel had de inbreker flink wat gedronken en leek hij aardig van ‘t pad af te zijn. Aangezien hij niet gevaarlijk overkwam, bood het slachtoffer hem een stoel en een glas water aan. Vervolgens schakelde hij de politie in. De inbreker rook sterk naar alcohol, had drie flesjes met pillen bij zich en kon bijna niet meer op zijn benen staan.

Toen er vastgesteld was dat de man geen overdosis had, werd hij meegenomen naar het politiebureau.

Beveilig uw woning tegen inbrekers

In de bovenstaande gevallen liep het gelukkig goed af. Helaas komt het vaak voor dat inbraken minder goed aflopen en daardoor veel schade en kosten meebrengen. Het is daarom verstandig om uw woning goed te beveiligen tegen inbrekers. Via Solvari kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alarmsystemen zodat u de inbrekers buiten de deur houdt.

Ontvang gratis offertes voor alarmsystemen! »