De 5 grootste voordelen van vloerverwarming

Roxy
Roxy van der Wilt
maandag 20 mei 2019, Geschatte leestijd 2min

Vloerverwarming wordt steeds populairder in Vlaanderen en met een reden. Vloerverwarming is perfect te combineren met manieren om je woning te verduurzamen. Daarnaast zien steeds meer mensen de voordelen ervan in. Hieronder lees je de vijf grootste voordelen van vloerverwarming.

Vloerverwarming verbruikt tot 20% minder energie dan radiatoren

Door vloerverwarming stroomt water met een stuk lagere temperatuur dan het water dat door een radiator stroomt. Dit maakt dat de cv-ketel minder hoge temperaturen moet leveren, dus verbruikt de ketel ook minder energie. Vloerverwarming heeft minder warm water nodig omdat de verwarmingsbuizen door de hele kamer lopen. Hierdoor kan de warmte makkelijk alle plekken in de kamer bereiken. Bij radiatoren is dit niet het geval. De radiatoren moeten warmer zijn omdat de lucht anders al afgekoeld is voordat het elk punt in de kamer heeft bereikt.

Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort

Omdat de warmte gelijk verdeeld wordt vanuit de vloer, bereik je sneller een comfortabel gevoel. Gemiddeld kan je hierdoor je thermostaat wel 2°C lager zetten dan een thermostaat met radiatorverwarming om dezelfde comfort te bereiken. Naast een comfortabele temperatuur in de kamer heb je nooit meer last van koude voeten. Dit is vooral fijn in de winter als de vloer over het algemeen redelijk koud is. Met vloerverwarming zal de vloer altijd warm zijn en kan je altijd met blote voeten lopen over de vloer zonder dat je last hebt van koude voeten. Er zijn tegenwoordig zelfs vormen van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp waarmee je de vloer ook kan verkoelen. Dit is vooral fijn in de zomer als het warm in huis is.

Vloerverwarming is onzichtbaar

Vloerverwarming wordt gelegd onder de vloer. Je kan het dus niet zien. Dit is fijn als je jouw huis wilt inrichten. Zo heb je meer ruimte in je woning. Je zult bijvoorbeeld geen last hebben van radiatoren die in de weg staan als je jouw huis opnieuw wil indelen of inrichten. Alle muren zijn door vloerverwarming vrij om bijvoorbeeld kasten, grote ramen en banken tegen te plaatsen.

Minder last van stof- en vochtproblemen

Vloerverwarming werkt met stralingswarmte. Hierdoor zal stof minder snel verspreiden omdat het niet door de kamer geblazen wordt. Voor mensen met allergieën is dit ideaal. Zo zal deze groep minder last hebben van hun allergieën met vloerverwarming. Naast stofproblemen zul je ook minder last hebben van vochtproblemen. De luchtvochtigheid in je woning zal verminderen waardoor je minder last krijgt van allerlei soorten vochtproblemen zoals schimmels. Deze twee aspecten zorgt ervoor dat vloerverwarming je woning ook een stuk gezonder maakt dan een woning met radiatoren.

Vloerverwarming is makkelijk te combineren met verduurzamende systemen.

Vloerverwarming kan gezien worden als een eindstation voor het verduurzamen van je huis. Een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen die warmte levert aan vloerverwarming is echter de meest optimale manier van verduurzaming. Naast het feit dat deze combinatie met vloerverwarming optimaal is, is het ook heel makkelijk te combineren. Vaak zijn warmtepompen gemaakt om makkelijk gecombineerd te worden met vloerverwarming.

Het belang van vloerverwarming offertes vergelijken

Door offertes te vergelijken krijg je persoonlijk advies van vloerverwarming specialisten in jouw regio. De specialisten nemen contact met je op voor persoonlijk advies en een prijsopgave op maat. Dit is geheel gratis en vrijblijvend en het scheelt ook een hoop zoekwerk! Daarnaast bespaar je door (tot vijf) offertes aan te vragen flink op je te maken kosten. Vraag om deze reden vandaag nog je offertes aan voor vloerverwarming en streef naar een duurzame wereld en verhoogd wooncomfort!Gerelateerde artikelen