De 5 do’s en dont’s om je woning sneller te laten verkopen!

Michelle
Michelle Huynh
zondag 02 december 2018, Geschatte leestijd 2min

Bij de verkoop van je woning, is de presentatie van je huis erg belangrijk voor de kijkers. Wat je woning uitstraalt, kan het verschil maken om je woning snel te laten verkopen. Wij hebben de 5 do’s en dont’s voor je op een rijtje gezet, om je huis sneller te laten verkopen. Benieuwd? Lees snel de blogpost hieronder!

De 5 do’s:

Maak je huis goed schoon

Voordat de bezichtigingen plaatsvinden is het belangrijk dat je huis niet alleen opgeruimd is, maar ook goed schoon. Zorg dat je ook naar de dingen kijkt, die je normaal niet altijd schoonmaakt. Zoals plinten en de buitenkant van de kozijnen, maak deze indien nodig schoon en zorg voor een stof- en vlekvrije woning. Maak daarbij de keuken en de badkamer goed schoon en zo leeg mogelijk.

Frisse geur

Als er potentiële kopers zijn, is het belangrijk dat je een plezierige geur ruikt. Zorg voor een frisse geur in huis, zeker in de badkamer en het toilet. Dit geeft kijkers een prettig en schoon gevoel. Potentiële kopers kunnen afknappen op nare geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren of tabak.

Maak je woning aantrekkelijk

Ruim je woning goed op en maak de tuin netjes. Haal onkruid weg en zet bloembakken neer. Plaats op tafel een vaas met bloemen. Verhelp kleine mankementen, want dit staat slordig. Probeer het qua kleuren en inrichting zo neutraal mogelijk te houden. Een persoonlijke touch is niet erg, maar bij het verkopen van je woning is het belangrijk dat deze neutraal is. De meeste mensen houden van neutraal en strak maar wel gezellig.

Laat het huis zo ruim en licht mogelijk

Licht verkoopt je woning, doe daarom voor een bezichtiging de gordijnen open. Laat vensterbanken grotendeels leeg en haal zo nodig meubels weg, zodat er lege plekken ontstaan en geen opgepropte kamers. Laat zoveel mogelijk licht naar binnen. Ruim ook tijdschriften, enveloppen en speelgoed op, wat in het zicht ligt.

Promotievideo van je huis maken

Een promotievideo maken van je woning is een slimme manier om meer online bezichtigingen te krijgen. Door meer online weergaven, is de kans groot dat je woning sneller wordt verkocht. Een video geeft een beter beeld van het huis dan als je alleen foto’s gebruikt.


De 5 dont’s:

Dezelfde foto’s van je woning gebruiken

inmiddels is het najaar en is je huis nog steeds niet verkocht? Vervang de foto’s dan die je bijvoorbeeld in de zomer gemaakt hebt, in ieder geval die van buiten. Maak foto’s op zonnige dagen, wanneer het niet regent. Deze foto’s ogen een stuk recenter, hetzelfde geldt voor wanneer het weer voorjaar is. Foto’s van binnen hoeft niet perse tenzij je grote veranderingen hebt aangebracht.

Persoonlijke spullen laten staan

Haal dingen als fotolijstjes, tandenborstels, douchespullen, schoenen op de deurmat en jassen weg. Haal ook dierenspullen, wasrekken en speelgoed weg, dit oogt namelijk rommelig. Mensen die geen fan zijn van dieren, kan je afschrikken en is de kans hierdoor kleiner dat diegene het huis niet meer willen kopen. Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze in hun woning staan en niet in die van jou.

Te lege woning

Een opgeruimd huis komt ruimer over, maar zorg niet dat je huis te leeg is. Laat daarom noodzakelijke dingen staan, je woning moet wel sfeer uitstralen. Zoek een beetje de balans op.

Erbij zijn als de kijkers je woning komen bezichtigen

Wanneer kijkers je woning komen bezichtigen, durven kijkers meer te zeggen en te vragen zonder dat de verkoper erbij is. Het beste is om de kijkers alleen te laten met de makelaar.

Geïnteresseerden niet nabellen na bezichtiging van je woning

Mensen die meer dan twee keer je woning hebben bezichtigd en daarna nooit meer iets van zich laten horen, is degene zeker geïnteresseerd. Maar er is blijkbaar iets waar diegene tegenaan is gelopen. Wellicht kun je daar iets aan veranderen of vraag je makelaar om diegene na te bellen.

Heeft jouw woning nog niet de ultieme uitstraling, doorloop simpelweg deze lijst met de do’s en dont’s! We hopen dat je op deze manier de woning sneller kan verkopen.Gerelateerde artikelen