Een botanische badkamer creëert u zo!

Jorrin
Jorrin Bruil
woensdag 27 juli 2016, Geschatte leestijd 1min

Een botanische badkamer? U leest het goed. Met tropische planten in de badkamer geeft u uw badkamer een totaal andere look. De planten zijn rustgevend, huiselijk en geven een fijne sfeer tijdens het douchen en badderen. Benieuwd hoe u een botanische badkamer kunt creëren? Lees snel verder!

Vindt u het ook fijn om even tot rust te komen onder een warme douche of in een lekker schuimend bad? Ik in ieder geval wel. De laatste tijd zet ik steeds vaker een rustgevend achtergrondmuziekje aan met natuurgeluiden of een opkomende storm. Dit idee wilde ik graag doorvoeren in het interieur van mijn badkamer en zo kwam ik uit op een nieuwe trend in badkamers, namelijk de botanische stijl.

Een botanische badkamer creëren

Een botanische badkamer maken is vrij eenvoudig. U plaatst (tropische) planten in uw badkamer en brengt daarmee de ruimte tot leven. De groentinten zorgen voor een fijne sfeer en de planten zorgen voor meer zuurstof in deze veelal benauwde ruimte. Ga in het tuincentrum dus opzoek naar planten die tropisch aandoen en wees niet bang om eens wat nieuws te proberen. U mag de badkamer als een losse kamer in uw huis beschouwen, daarom mag deze ook wel een beetje afwijken van de rest van uw interieur. Er zijn genoeg planten die binnen dit thema passen. Denk er van te voren dus goed over na welke planten u in uw badkamer neer wilt zetten. Het is erg leuk als u veel verschillende planten neerzet. De jungle bestaat immers ook uit veel verschillende planten.

Hangplanten

Hangplanten zijn ook ideaal voor uw botanische badkamer. Het ziet er natuurlijk uit en u kunt ze eenvoudig zelf maken. Met een stuk touw, een schaar en een metalen haak kunt u in principe elke pot ophangen die u wilt.

Deze planten zijn geschikt

Bijna alle tropische kamerplanten geschikt om in uw botanische badkamer neer te zetten of op te hangen. Tropische planten zijn gewend aan een hoge luchtvochtigheid en gaan een lange tijd mee. Kies bijvoorbeeld voor een van onderstaande planten:

  1. Aspidistra (Kwartjesplant)
  2. Chamaedorea (Mexicaanse dwergpalm)
  3. Nephrolepis (Krulvaren)

Bent u geïnspireerd geraakt en heeft u uw badkamer ook gevuld met allerlei planten? Deel een foto met ons op Facebook.

Badkamer vernieuwen? Bekijk dit! »Gerelateerde artikelen

Wespenoverlast in Brussel
donderdag 22 april 2021

Wespenoverlast in Brussel

De beste tips tegen vocht in je woning
maandag 12 november 2018

De beste tips tegen vocht in je woning

Tapijt kopen? 5 praktische tips
maandag 13 november 2017

Tapijt kopen? 5 praktische tips