Colour blocking toepassen in uw interieur

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 24 juni 2016, Geschatte leestijd 1min

Vaak is te zien dat alle muren en meubels in een huis dezelfde accenten hebben. Een veilige keuze, maar er is veel meer uit te halen. Meerdere accenten op één muur is helemaal van deze tijd. Door middel van colour blocking kunt u een saai interieur omtoveren en meer karakter geven.

Wat is colour blocking?

Colour blocking is letterlijk blokken van kleur toevoegen in uw interieur. Naast dat het van belang is om strakke lijnen toe te passen op de juiste plekken, moet u ook de juiste kleuren combineren. Wij hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet om u op weg te helpen!

Kleuren combineren

Door middel van colour blocking kunt u verschillende kleuren combineren en mooie contrasten maken. Verschillende kleuren geven een erg speels karakter en wanneer u ze goed combineert kan het mooie resultaten opleveren.

Pastelkleuren

Liever wat minder felle kleuren en contrasten? Pastel kleuren zijn helemaal hip en goed te combineren door middel van colour blocking. Wanneer u liever niet uw muur overschildert, kunt u ook eenvoudig colour blocking toepassen op meubilair, zoals een dressoir kast. Dit is eenvoudiger over te verven maar geeft toch het gewenste effect.

Verschillende accenten

Mocht u veel verschillende kleuren te druk vinden, dan kunt u altijd combineren in accenten binnen een kleurgroep. Dit geeft een rustiger effect, maar voegt toch meer karakter toe in uw interieur.

Vormen creëren

Hoewel het colour blocking heet, kunt u veel meer dan alleen blokken gebruiken. Verschillende vormen zoals driehoeken en cirkels zorgen voor een karakteristieke muur. Zorg wel dat u goede lijnen met tape maakt om langs te schilderen, zodat u strakke lijnen krijgt.

Klein beginnen

Wilt u liever klein beginnen en experimenteren met colour blocking? U kunt colour blocking ook toepassen in de kleine details zoals kussens en fotolijstjes! 
Laat u het schilderwerk liever aan een expert over? Vraag via Solvari gratis offertes aan en kom in contact met schilders uit uw regio!

Ontvang gratis offertes voor schilderwerk! »Gerelateerde artikelen