Breng de herfst in huis!

Lenneke
Lenneke Manschot
dinsdag 26 september 2017, Geschatte leestijd 2min

Nu het seizoen verandert, is het een mooi moment om ook uw huis te veranderen. Sowieso is het handig om nu uw kluslijst af te werken, voordat de regenachtige herfst echt begint.

Herfst in uw interieur

Terwijl buiten de herfststorm woedt, is het tijd om het binnen gezellig te maken. Tover de kaarsen en de warme plaids maar weer uit de kast, zodat u lekker met deken en laptop op de bank kunt ontspannen. Mocht u naast het ontspannen nog tijd overhebben om andere dingen te doen: de herfst biedt ons genoeg natuurproducten om leuke dingen mee te doen voor in uw interieur. Een middag naar het bos levert genoeg op om leuke 'do it yourself-projecten' te doen, zoals kastanjes, eikels, dennenappels en bladeren. Om uw living nog gezelliger te maken, kunt u ook de kussens op de bank vervangen door warme herfstkleuren als oranje, (mosterd)geel, rood, aubergine en bruin.

Herfstinspiratie voor uw huis vindt u op ons Pinterest profiel

Warm koper
Koper is nog steeds een trendkleur in het interieur en daardoor dus overal verkrijgbaar! Denk aan leuk schalen op tafel, een nieuwe lamp of misschien een kussenhoesje. Met koper combineer je de bruine en oranje herfsttinten en geef je het een extra beetje glans in je interieur.

Herfst in uw tuin

Zodra de bladeren aan de bomen de mooiste kleuren beginnen te krijgen, weet u hoe laat het is. De herfst is aangebroken! Voor de een het moment om de tuin te laten voor wat het is, voor de ander juist de uitgelezen kans om de tuin sfeervol te maken. Behoort u tot de laatste categorie? Dan vindt u hier wat fijne tips. Te beginnen met pompoenen! De herfst is hét seizoen voor de pompoen, waarmee u bijvoorbeeld uw tuintafel mooi kunt aankleden. Ook heideplantjes zijn bij uitstek geschikt voor de herfst. Met wat mooie potten en paarse, roze en witte heideplanten tovert u uw tuin om tot een herfstig paradijs. Eventueel kunt u het geheel nog afmaken door sfeerverlichting op te hangen.
Oh, en die bladeren die u constant uit de tuin moet halen, kunt u weer mooi in uw interieur gebruiken!

Knusse warmte

Wellicht denkt u bij knusse warmte meteen aan een open haard. Een haard is inderdaad gezellig, maar heeft ook onderhoud nodig. Wist u dat u met simpele ingrepen als spouwmuurisolatie en dakisolatie de knusse warmte in huis ook bereikt? Door goede isolatie ontsnapt er veel minder warmte uit uw woning, waardoor uw wooncomfort wordt verhoogd en u uw energiefactuur aanzienlijk verlaagt. U kunt tot wel €800 per jaar besparen als u de spouwmuren en uw dak laat isoleren.

Knusse warmte in huis

Onbezorgd wonen

Donkere dagen zijn favoriet van inbrekers. Het aantal woninginbraken neemt dan toe. Dit is dut het moment om uzelf te wapenen tegen ongenode bezoekers! Zijn uw ramen en deuren zwak? Investeer dan in sterke ramen en deuren van pvc. Ook het investeren in alarm en/of camerabeveiliging zorgt voor een flinke verkleining van de inbraakkans. Voor meer tips om onbezorgd te wonen kunt u deze blogpost lezen.

Hopelijk gaat u met deze tips een ontspannen en bovenal sfeervolle herfst tegemoet!Gerelateerde artikelen