Boeken in uw interieur gebruiken

Lenneke
Lenneke Manschot
maandag 07 maart 2016, Geschatte leestijd 1min

Het is weer bijna Boekenweek! Voor mij voelt het alsof ik dan mijn vierde verjaardag mag vieren, want het maakt me zo blij als een kind. Wat dat dan met wonen te maken heeft? Ik laat het u zien.

Ik ben niet alleen fan van boeken om het lezen, maar ook omdat ik ze heel mooi vind in het interieur. Van een mooi kookboek uitstallen op een boekensteun in uw keuken tot boeken ter decoratie neerleggen op uw eettafel, ik ben fan!

Wandkast

De meest voor de hand liggende manier om boeken in uw interieur te gebruiken: boekenkasten. Eén van de opties is het creëren van een wandkast. Ik heb ervoor gekozen de beroemde Billy-boekenkast te kopen bij IKEA en dit dan vijf keer. De Billy zelf vind ik best wel laag, dus ik heb de verhoging erbij gekocht - zo wordt de kast wat imposanter. Denk trouwens maar niet dat u dit allemaal in één keer in een Fiat Punto krijgt als u zelf ook nog in de auto wil kunnen zitten...

Bijzondere boekenkasten

Vindt u de Billy te gewoontjes? Ik ben maar een simpele ziel die alleen als het mij uitkomt ‘less is more’ nastreeft, wat in dit geval inhoudt dat ik groot fan ben van de Billy. Wilt u juist dat uw boekenkast de aandacht trekt, dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld de Woood Tipi of iets als de Kartell Bookworm.

Display

Door een boekenstandaard op de kop te tikken, kunt u uw mooiste boek uitstallen. Vooral heel tof met een fotografieboek of een kookboek - als u het boek open wilt leggen. Ook heel mooi als u een display tegen de muur zet, waar u uw boeken met de mooiste kaften kunt presenteren.

Stapeltjes boeken

U kunt er ook voor kiezen om wat van uw boeken simpelweg neer te leggen. Bijvoorbeeld op een lage kast, uw salontafel of uw eettafel. Het is het mooist om te kiezen voor vergelijkbare boeken: ongeveer dezelfde grootte en dezelfde kleurtint. Trouwens ook mooi om er een stolp op te zetten!

Gaat u nu aan de slag of maakt u al dankbaar gebruik van wat leesvoer in uw interieur? Laat ons via Facebook weten welke resultaten u geboekt heeft!Gerelateerde artikelen