Beveilig jij je woning al met deze tips?

Lorenzo
Lorenzo Fioraliso
dinsdag 23 oktober 2018, Geschatte leestijd 2min

Niet iedereen spendeert evenveel aandacht aan het beveiligen van zijn of haar woning, terwijl dit wel belangrijk is. Kortere dagen en langere nachten zijn ideaal voor inbrekers die doorgaan met je spullen. Lees in deze blog meer over het beveiligen van je woning, vooral tijdens de donkere dagen.

Het afgelopen jaar melden nog ruim 50.000 woningeigenaren een inbraak in België. Gelukkig zien we ten opzichte van 2012 een daling van maar liefst dertig procent. Om bij te dragen aan deze daling helpen we jou eens in de tijd met enkele tips om inbraken in je woning te verhinderen. Als alle woningen in je buurt goed beveiligd zijn en jouwe niet, ben je al snel een ‘makkelijk’ slachtoffer van een inbraak.

Help de inbreker niet

Het is belangrijk dat je inbrekers niet helpt. Het wordt voor een inbreker erg aantrekkelijk om een bezoek aan je woning te brengen als de inbreker geen moeite hoeft te doen om in te breken. Controleer dus voor je gaat slapen of je deuren en ramen dicht zijn. Om ramen en deuren extra te beveiligen, kies je ervoor om extra sloten of zelfs nieuwe ramen of deuren te plaatsen. Als inbrekers zien dat een woning beschikt over een goed en nieuw schrijnwerk, slaan ze je woning liever over.

Beveilig je woning preventief

De financiële en psychische gevolgen van een inbraak zijn vaak niet te overzien. Meer investeren in je eigen veiligheid verlaagt de inbraakkans aanzienlijk. Beveilig je woning bijvoorbeeld met een inbraakalarm. Een inbraakalarm waarschuwt je, of als je hiervoor kiest een meldkamer, als er inbrekers in je woning zijn of als ze proberen binnen te komen. Een inbraakalarm werkt preventief, evenals camerabeveiliging. Inbrekers zien zichzelf liever niet terug op televisie of in de gevangenis. Met een compleet alarmsysteem, bestaande uit camerabeveiliging en een inbraakalarm, investeer je aanzienlijk in je eigen veiligheid. 

Beveilig je woning van afstand

Inbrekers gaan niet op vakantie. Zorg ervoor dat inbrekers je woning overslaan als je zelf op vakantie gaat. Spreek met je buren af dat zij regelmatig je postbus leeg maken en het licht af en toe aanzetten. Of kies ervoor om gebruik te maken van een tijdschakelaar voor de belichting in je woning, waardoor je een bewoonde indruk achterlaat.

Nodig de inbreker niet uit

Zorg ervoor dat een inbreker je waardevolle spullen niet makkelijk ziet liggen. Ruim je waardevolle spullen op indien dit mogelijk is, eventueel in een brandkast. Daarnaast zorgt goede raambekleding ervoor dat een inbreker geen vrij zicht heeft, vooral 's nachts als je ligt te slapen.

Bovenstaande tips zijn enkele manieren om de inbraakkans in je woning te verlagen. Je hebt veel mogelijkheden om je woning te beveiligen. Natuurlijk is het niet met zekerheid te zeggen dat je een inbraak helemaal voorkomt, maar de inbraakkans met 90 procent verlagen lukt wél! Lees onze blogpost: "Bereid uzelf voor op de donkere dagen" voor meer bruikbare tips.Om zelf alvast te zorgen dat inbrekers tijdens deze donkere dagen je woning sneller overslaan, kan je onze donkere dagen checklist doorlopen. Een handige checklist die jou kan helpen om inbrekers buiten jouw woning te houden.

Donkere dagen checklist