Bereid uzelf voor op de donkere dagen

Lenneke
Lenneke Manschot
donderdag 21 september 2017, Geschatte leestijd 1min

Inbrekers slaan niet alleen toe als u heel even van huis bent. Het gebeurt ook met regelmaat dat de bewoners gewoon thuis zijn terwijl de dieven het huis leeghalen. In de afgelopen vijf jaar is het aantal inbraken in maar liefst 234 Brusselse en Vlaamse gemeenten gestegen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Donkere dagen

Inmiddels liggen de zonnigste maanden achter ons en worden ze ingeruild voor de donkere maanden. Tijdens de donkere dagen neemt het aantal woninginbraken toe. Nu is het moment om uw huis te beveiligen en de kans op inbraak te verkleinen!

Alarm in huis

De meest voor de hand liggende manier van het verkleinen van de kans op inbraak is natuurlijk het installeren van een alarmsysteem. U kunt kiezen voor verschillende alarmen: een stil alarm, een luid alarm, een verbinding met een meldkamer, sensoren... de mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Met een alarm in huis schrikt u de dief af en verhoogt u uw veiligheidsgevoel.

Donkere dagen tip tijdschakelaar

Camerabeveiliging

Camera's zijn eenvoudig te plaatsen. Ze houden altijd een oogje in het zeil en hebben een afschrikkend effect. Mocht een dief toch uw huis binnen zijn gekomen, dan kunnen de camerabeelden gebruikt worden als bewijs. Wellicht geeft dit financieel en emotioneel gezien wat rust, want met behulp van camerabeeld is het makkelijker om de dader op te pakken.

Ramen en deuren van pvc

Verouderde ramen en deuren zijn makkelijk open te breken door inbrekers. Ramen en deuren van pvc hebben een meerpuntsvergrendeling en het materiaal is stevig genoeg om een dief tegen te houden. Daarbij zorgen ze ook voor een betere isolatie, waardoor u bespaart op uw energiefactuur.

Donkere dagen tip WhatsApp groep

Certificaat Inbraak Veilig

Ontmoedig potentiële inbrekers met het Certificaat Inbraak Veilig. Na de provincie Vlaams-Brabant, voert nu ook de provincie Antwerpen het certificaat in. Het initiatief moet het jaarlijks aantal inbraken (55.000 in België) terugdringen. Met het certificaat toont u aan dat uw woning over een goede basisbeveiliging beschikt. Via de overheid kunt u een gratis veiligheidsadvies aanvragen. En ook op de website van het Certificaat Inbraak Veilig vindt u meer informatie over de stappen die u dient te doorlopen.

Anti-inbraaktips

Door rekening te houden met kleine dingen kunt u uw huis al beter beveiligen. Volg onderstaande tips op om gratis en voor niets uw veiligheidsgevoel te verhogen:

  • haal sleutels altijd uit het slot;
  • zorg dat uw verlichting met behulp van een tijdschakelaar aangaat als u niet thuis bent, zodat uw huis toch een bewoonde indruk heeft;
  • zet ladders en containers weg om opklimmen onmogelijk te maken;
  • sluit ramen en deuren altijd, ook als 'u maar even weg bent'
  • start een WhatsApp-groep met buren voor 'sociale controle' en voor het uitwisselen van informatie


Gerelateerde artikelen