Belangrijkste do’s & don’ts bij het inrichten van je woning

Solvari
Solvari Blog
donderdag 24 september 2020, Geschatte leestijd 2min

Je moet je woning natuurlijk helemaal inrichten zoals je het wil. Het inrichten van je woning is een manier om je creativiteit te uiten en een manier om je huis als thuis te laten voelen. Toch zijn er een aantal do’s & don’ts die belangrijk zijn bij het inrichten van je woning, zodat je geen spijt zal krijgen van de manier waarop je je huis inricht.

Do: Leuk je kamer op met kussens met verschillende kleuren

Kleurrijke kussens kunnen een sfeerloos huis sfeervol maken. Als je je woning hebt ingericht met strakke kleuren kun je kiezen voor een bepaalde kleur die je terug wil laten komen in je woning met kussentjes. Zo hou je de uitstraling van je woning strak, terwijl je de woning wel een beetje opvrolijkt.

Don’t: Teveel stijlen willen combineren

Wij raden het combineren van te veel verschillende stijlen in je interieur af. Het is natuurlijk leuk om alle dingen die je mooi vindt in je woning terug te laten komen. Teveel verschillende stijlen in je woning zorgt echter ook voor onrust. Hierom is het handig om te kiezen voor een interieur dat bij elkaar past. Dit betekent natuurlijk niet dat je je woning niet sfeervol kunt maken.

Do: Zoek eerst uit welke stijl je je woning wil geven, voordat je begint met inrichten

Als je je woning gaat inrichten, is het niet handig om gelijk alles te doen zonder research. Het is beter om eerst uit te zoeken wat je wil doen met je woning, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe je de inrichting wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie op doen door op pinterest te kijken, of natuurlijk door ons blog in de gaten te houden.

Don’t: Kabels door heel je woning laten lopen

Bij het inrichten van je woning is het handig om rekening te houden met de plek waar je de stroomkabels laat lopen. Het is namelijk erg chaotisch als je allemaal kabels door je woning hebt lopen. Als je je woning een net uiterlijk wil geven is het belangrijk om de kabels weg te werken achter plinten en in kastjes. Als het echt niet mogelijk is om deze kabels weg te werken kun je ze altijd nog grijs spuiten. Dit maakt al een groot verschil.

Do: Laat bepaalde kleuren terugkomen

Als je bepaalde kleuren terug laat komen in je interieur zorgt dit voor veel sfeer. Als je een rood kussentje hebt kan het leuk zijn om ook een rode kaars te plaatsen. Je kan dit natuurlijk zo vrij doen als je wil.

Dit zijn een aantal do’s & don’ts bij het inrichten van je woning. Ben je opzoek naar meer tips? Hou dan ons blog in de gaten! Wij geven je wooninspiratie en andere tips voor in en rond je woning.Gerelateerde artikelen