7 keer inspiratie voor een BBQ of feestje in de tuin!

Shanice
Shanice Lamoré
dinsdag 19 juli 2016, Geschatte leestijd 1min

De avonden zijn fijn lang, de temperatuur is goed en de zon schijnt, tijd voor tuinfeestjes. Voor een barbecue met vrienden en/of familie is de tuin de ideale plek. Maak uw tuinfeest compleet met deze leuke items!

1. Geef uw feestje een thema of een kleur

Kies voor details in dezelfde kleur op tafel of hang een leuk thema aan uw feestje. Het handige hieraan is dat u snel een mooi geheel creëert.

2. Lichtjes maken de tuin gezellig

Kleine lichtjes zijn erg sfeervol en zo heeft u gelijk dat extra beetje licht wanneer de zon ondergaat. Verzamel glazen potten en maak hier lantaarntjes van, zet ze neer of hang ze op. 

3. Bloemen kleden de tafel aan

Bloemen zijn gezellig en zorgen sowieso voor een fijne aankleding. Van wilde bloemen kunt u ook hele mooie eigen creaties maken, gewoon zo uit de natuur! Of misschien heeft u mooie bloemen in de tuin waar u er een paar van kunt plukken of verzamel bloemen in de kleur die u gekozen heeft bij de bloemist. 

5. Maak een tafel met alle bijgerechtjes verzameld

Creëer een tafel waarop u alle salades, broodjes, sauzen en hapjes neerzet. Zo kan iedereen er makkelijk bij en het scheelt weer ruimte op tafel, kunt u daar mooi die bloemen neerzetten!

6. Drankjes horen koel

Vul een kruiwagen of kist met biertjes en ijs. U hoeft er niet voor naar de koelkast en bovendien bent u verzekerd van koud bier in de tuin, scheelt weer lopen én het ziet er leuk en origineel uit.

7. Een kindertafel voor de kleintjes

Wellicht krijgt u gasten met kleintjes. Dan is een kindertafel de ideale plek waar ze zich kunnen vermaken. U kan er bijvoorbeeld wat fruit en marshmallows neerleggen die ze op een stokje kunnen doen. Of laat ze zelf lantaarntjes maken met schelpen, zand en glazen potjes. Die kunnen ze daarna gelijk een leuk plekje in de tuin geven.

4. Drankjes in karaffen of leuke limonadetaps

Hoe leuk (en handig) is het als uw gasten hun eigen drinken kunnen pakken? Vul verschillende limonadetaps of karaffen met water en fruit. Niet alleen heel lekker, het staat ook nog eens mooi en verzorgd op tafel. Handig voor de kleintjes ook, zij kunnen zichzelf ook voorzien van lekkere limo.