8 punten om voor nieuw buitenschrijnwerk te gaan

Johan
Johan Hazenbroek
dinsdag 05 december 2017, Geschatte leestijd 2min

Het is alweer een tijdje geleden dat we je informeerde over de voordelen van buitenschrijnwerk of geldende premies. Het valt ons op dat er zo weinig mensen op de hoogte zijn van besparende maatregelen. Wist je bijvoorbeeld dat er momenteel 3 premies zijn voor het plaatsen van nieuw buitenschrijnwerk? Dat zijn al 3 positieve punten. Ik tel er nog 5 mooie bij op in deze blogpost!

Voordelen van nieuw schrijnwerk

Zijn je huidige ramen en deuren aan vervanging toe? Of heb je zojuist een woning gekocht en is het buitenschrijnwerk nodig aan vervanging toe? Het plaatsen van nieuw schrijnwerk brengt een aantal voordelen met zich mee, namelijk:

  • Betere isolatie;
  • Je huis ziet er uit als nieuw;
  • Inbraakpreventie;
  • Verlaagd BTW-tarief van 6% bij woningen ouder dan 10 jaar;
  • Interessante premies beschikbaar waardoor je nog meer geld kan besparen

Nieuwe ramen en deuren zorgen tevens voor een verhoging van je wooncomfort. Niet alleen door de isolerende werking, maar ook omdat je je energiefactuur met 150€ per jaar verlaagt als je kiest voor energiezuinige ramen, zoals bijvoorbeeld PCV.

Raam- en deur materiaalsoorten

Vlamingen geven de voorkeur aan PCV, hout en aluminium als het gaat om buitenschrijnwerk. Natuurlijk is het geheel afhankelijk van je smaak en je budget! Voor we je informeren over de geldende premies stellen we je even op de hoogte van de 3 materiaalsoorten.

PVC ramen 

PVC is met uitstek het populairst onder de Vlamingen. PVC buitenschrijnwerk is isoleren en en makkelijk af te nemen met een natte doek, kortom: onderhoudsvriendelijk. Ook voor je budget is dit de meeste vriendelijke materiaalsoort en in het najaar profiteer je ook van de inbraakpreventieve voordelen.

Buitenschrijnwerk van pvc


Wist je dat…
steeds meer Vlamingen kiezen voor PVC ramen en deuren met houtprint? Voorheen gaf men de voorkeur aan houten ramen door de structuur, maar nu geniet men graag van de voordelen van PVC ramen en de houten uitstraling!

Houten ramen

Ondanks de houtprint, zijn er nog steeds veel Belgen gecharmeerd van de warme uitstraling van houten schrijnwerk. Het materiaal is het meest eenvoudig om te repareren en makkelijk over te schilderen. Twee mogelijkheden die ervoor zorgen dat je schrijnwerk eenvoudig aan te passen blijft. 

Aluminium ramen

Met een gemiddelde levensduur van 50 jaar is aluminium buitenschrijnwerk erg degelijk, maar tegelijkertijd ontzettend stoer! Het materiaal geeft je woning een strakke en moderne uitstraling.

Aluminium schrijnwerk is sterk en stoer

3 interessante premies voor nieuw buitenschrijnwerk

Behalve dat je ongeveer 30% bespaart op je energiefactuur, is het plaatsen van nieuwe ramen en deuren momenteel ontzettend interessant! Je kan namelijk profiteren van 4 premies, namelijk; de renovatiepremie, verbeteringspremie of de totaalrenovatiepremie.

Renovatiepremie

Als je volledig of gedeeltelijk je ramen en buitendeuren laat vernieuwen door isolerende hoogrendementsbeglazing, kan je 20% tot 30% van je investering terugkrijgen. Meer over deze premie lees je hier.

Verbeteringspremie

Ben je van plan een iets kleinere investering te doen, dan is de verbeteringspremie interessant voor je! Om de verbeteringspremie aan te vragen, heb je facturen nodig die niet ouder zijn dan 1 jaar. Er geldt hier een maximum van 1.250 € die je terugkrijgt.

Totaalrenovatiepremie

Wil je de komende 5 jaar ook in andere energiebesparende maatregelen investeren? Dan kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Er gelden een aantal voorwaarden. Zo moet je wel investeren in minimaal 3 maatregelen. Bij 3 energiebesparende maatregelen geldt een premie van 1.250€ en een max van 4.750 € bij 7 investeringen. Meer over de totaalrenovatiepremie lees je in het blog van collega Dennis.

Drie mooie premies die je helpen bij het realiseren van nieuw buitenschrijnwerk. Maar ook 5 voordelen van het uiteindelijke resultaat, daar word je toch blij van?

Vind je het nog lastig om te kiezen voor het juiste materiaal? Dan lees je alles voor het kiezen van de juiste ramen en deuren in mijn vorige blog. Geïnteresseerd in meer premies? Je leest hier alles over de geldende premies in Vlaanderen.Gerelateerde artikelen