6 tips om uw huis op een warme zomerdag koel te houden!

Dennis
Dennis van Es
donderdag 04 augustus 2016, Geschatte leestijd 2min

De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn eindelijk weer positief. De temperaturen gaan weer oplopen en de wolken verdwijnen weer, echt zomers weer dus! Het enige nadeel hieraan is dat het ook binnenshuis erg warm en benauwd kan worden. Om u door de warme dagen heen te helpen hebben wij 6 tips voor u om uw huis lekker koel te houden.

1. Houd uw deuren en ramen overdag gesloten

Net als dat u in de winter de kou buiten houdt door de deuren en ramen te sluiten, blijft in de zomer zo ook de warmte buiten. ‘s Nachts kunnen de ramen open zodat het kan afkoelen, maar sluit ze ‘s ochtends wel direct. De afgekoelde lucht blijft zo beter binnen hangen en er komt geen warmte bij.

Zorg wel dat uw ramen goed isoleren. PVC ramen zijn ideaal wanneer het aankomt op isolatie. Ze houden de warmte goed buiten in de zomer zodat uw huis lekker koel blijft. In de winter houden ze de kou weer buiten, waardoor het warmer blijft.

Ontvang gratis offertes voor PVC ramen en houd uw huis koel in de zomer!

Vraag gratis offertes aan voor PVC ramen! »

2. U kunt ook buiten koken

Met het warme weer boven het hete fornuis staan met kokend water en gloeiende potten zorgt voor veel hitte. Het weer is ideaal voor een barbecue, dus bereid het avondeten eens buiten! Naast dat u zo niet hoeft te zweten boven het fornuis, is het ook nog eens super gezellig.

Lees ook eens onze DIY-inspiratie voor een geslaagde barbecue!

3. Ook in de zomer is een goed geïsoleerd huis van belang

Niet alleen in de winter heeft u baat bij een goede isolatie. In de zomer zorgt isolatie er namelijk voor dat de warmte buiten uw huis blijft. Dankzij isolatie heeft uw huis dus altijd een ideale temperatuur! Spouwmuurisolatie is binnen één dag aan te brengen en houdt de warmte goed buiten. Daarnaast bespaart u hiermee flink op uw energiekosten, waardoor de investering zichzelf terugverdient.

Bent u benieuwd wat spouwmuurisolatie nog meer kan doen voor uw woning? Lees dan onze blog over spouwmuurisolatie!

Wilt u in contact komen met specialisten die uw spouwmuur kunnen isoleren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor spouwmuurisolatie!

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie! »

4. Benut uw ventilator optimaal

Als het warm is in uw huis, blaast een ventilator ook warme lucht. Met een kleine truc zorgt u ervoor dat de lucht die uw ventilator blaast een stuk koeler wordt. Hiervoor moet u een aantal waterflessen invriezen. Zet de flessen voor de ventilator neer en geniet van een koele bries! Doordat de waterflessen de lucht afkoelen gaat u uw ventilator nóg meer waarderen op een zomerse dag.

5. Apparaten aan? U kunt die het beste zoveel mogelijk uitzetten

Elektrische apparaten zorgen voor veel warmte, dus u kunt het beter zoveel mogelijk uit laten. Zet de computer dus uit en stel het stofzuigen uit naar een koelere dag. Ook lampen stralen veel warmte uit, dus schakel deze uit of vervang ze door led-verlichting. Als het lekker weer is heeft u veel apparaten ook helemaal niet nodig!

6. Hang een vochtige doek voor de ramen

Als u toch liever de ramen opent op een warme dag voor wat frisse lucht, hang dan een vochtige doek op voor de ramen. Als u een doek nat maakt in ijskoud water, uitwringt en vervolgens voor het raam hangt, wordt de lucht die naar binnen komt gekoeld. Wanneer u ook aan de andere kant van de kamer een raam opent, lucht de koele bries goed door.

Met al deze tips kunt u het altijd koel houden in huis! Laten we nu hopen dat het zomerse weer aanhoudt, zodat we weer eens van de zomer kunnen genieten.Gerelateerde artikelen