6 tips om uw badkamer optisch te vergroten

Johan
Johan Hazenbroek
Thursday 07 January 2016, Geschatte leestijd 2min

Douchen na het sporten, tandenpoetsen voor het slapen gaan, scheren en smeren, uzelf klaarmaken voor de volgende dag of even relaxen in bad. De badkamer wordt altijd druk bezocht!


Ondanks de drukte in deze kamer, waar er zo nu en dan een flink waterballet plaatsvindt, is de gemiddelde Belgische badkamer vaak aan de kleine kant. Helaas hebben we geen oplossing om uw badkamer met één knip in de vingers te vergroten, maar we hebben wél tips om de badkamer groter te laten lijken zodat u hier bij elk bezoek blij van wordt!

1. Creëer flink licht

Door daglicht creëert u ruimte waardoor de ruimte meteen groter lijkt. Mist u grote ramen of heeft u, zoals ik, helemaal geen ramen in de badkamer, kies dan voor lichte tegels. Lichte tegels reflecteren licht, terwijl donkere kleuren het juist absorberen. Vergeet ook niet uw plafond mee te nemen want een donker plafond maakt de ruimte optisch lager. Relaxen in bad terwijl het plafond op u afkomt klinkt niet heel ontspannend... Het schilderen van het plafond is een flink karwei, voor €35 per uur besteed u het al uit aan een schilder. Iets om over na te denken!

2. Grote of kleine tegels in een kleine ruimte

Niet alleen de kleur van de tegels speelt een rol, ook de grootte heeft invloed op de ruimte. Men vraagt zich vaak af of ze grote of kleine tegels in een kleine ruimte moeten plaatsen. Ik geef u graag een tip: plaats vooral geen kleine tegels in een kleine badkamer, hierdoor creëert u optisch een nog kleinere ruimte. Plaats grote tegels (bijvoorbeeld afmetingen van 30 cm) voor een rustige ruimte. De combinatie van donkere vloertegels en lichte wandtegels creëert eveneens een ruimtelijk effect, zoals u hierboven ziet.

3. Zwevende badkamermeubels

De ouderwetse wastafels hebben plaatsgemaakt voor zwevende badkamermeubels met stijlvolle wasbakken. En het mooie van deze badkamermeubels is dat ze geen pootjes hebben en hierdoor de badkamer groter maken. Ook is het enorm makkelijk schoonhouden! En als u het dan echt goed wil doen, zorg er dan voor dat de overige meubels niet te hoog zijn want dan beperkt u het zicht weer en verdwijnt de ruimtelijkheid. Lage zwevende meubels creëren een zee aan ruimte in iedere badkamer!

4. Grote badkamerspiegel

“Goedemorgen schoonheid!”, wie het nog nooit heeft gezegd tegen zichzelf in de spiegel voor het ontbijt, die spoor ik aan om het eens te doen: tovert direct een glimlach op uw gezicht. Geloof me; al hangen uw wallen op de grond, “you woke up like this!”. De spiegel speelt een grote rol in de badkamer. Hang ‘m daarom op een plek waar de spiegel het meest natuurlijke licht kan reflecteren. Hierdoor oogt uw badkamer ruimtelijk. Niet getreurd, zelfs de kleine badkamers vergroot worden optisch ruimer door een grote badkamerspiegel!

5. Weggewerkt leidingwerk

Met een badkamermeubel is in ieder geval het leidingwerk van uw wastafel weggewerkt. Maar mocht u bijvoorbeeld een radiator hebben hangen of overig leidingwerk, dan kan het storen tegen die lichte grote tegels. Mocht u ook niet zo goed zijn in het installeren van leidingwerk, besteed het dan uit aan de loodgieter.

6. Opgeruimd staat netjes!

U kan per direct beginnen met ruimte creëren in de badkamer. Een opgeruimde badkamer zorgt voor rust en oogt daardoor ook enorm ruimtelijk. Begin in kleine stappen en ruim eens uw wastafel op.

Bent u van plan om de gehele badkamer te gaan verbouwen? Neem dan eens een kijkje op ons badkamer Pinterest-bord en laat u inspireren!