5 redenen waarom isoleren in de zomer een goed idee is

Dennis
Dennis van Es
vrijdag 07 juli 2017, Geschatte leestijd 2min

In de zomer zijn er maar weinig mensen bezig met de isolatie van hun woning. Veel mensen zien isolatie als een maatregel die vooral in de winter profijt met zich mee brengt. Toch loont het om in de zomer uw woning te laten isoleren. Wij hebben de voordelen van isoleren in de zomer op een rijtje gezet!


1. Isolatiebedrijven zijn in de zomer een stuk minder druk

U bent niet de enigste die vooral in de winter bezig met de isolatie van uw woning. Veel Vlamingen zitten in de zomer met hun hoofd bij andere zaken en daar kunt u van profiteren. De wachttijden zijn een stuk korter in de zomer en in sommige gevallen kunt u hierdoor zelfs goedkoper uit zijn dan wanneer u in de winter gaat isoleren!

2. De premies voor isolatie worden steeds lager

Het was onlangs nog in het nieuws: de premie voor spouwmuurisolatie zal vanaf volgend jaar afgebouwd worden. Hoewel investeren in isolatie altijd al financieel aantrekkelijk is, maakt een premie er bovenop het natuurlijk nóg interessanter. Als u deze zomer de isolatie al laat plaatsen, weet u zeker dat u nog op tijd bent en ontloopt u de drukte en langere wachttijden die veel isolatiebedrijven in de winter hebben.

3. Een goed geïsoleerde woning blijft in de zomer een stuk koeler

Veel mensen denken bij isolatie aan een lekker warm huis in de winter. Maar in de zomer geniet u evenveel van een goede isolatie. Isolatie zorgt er in de zomer namelijk voor dat de warmte buiten blijft. Zo kunt u genieten van een heerlijk koel huis deze zomer! Houd uw ramen en deuren overdag wel gesloten. Anders komt de warmte alsnog binnen.

Wilt u meer tips om uw woning koel te houden deze zomer? Lees dan ons blogpost: 6 tips om uw huis op een warme zomerdag koel te houden.

4. Isolatiemateriaal wordt steeds schaarser

In ons blog heeft u het al kunnen lezen: isolatieplaten van het materiaal PUR en PIR zijn erg schaars aan het worden. Davy Meuse, directeur van de Bouwunie Limburg, heeft aangegeven dat deze ontwikkeling snel te voelen zal zijn in de portemonnee. De prijzen zullen door de schaarste namelijk oplopen. Heeft u al plannen om uw woning te laten isoleren? Dan is het verstandig om hier snel werk van te maken zodat u niet onnodig te veel gaat betalen.

5. Isolatie is vaak binnen één dag te plaatsen

We kunnen ons voorstellen dat u op een zomerse dag liever van het weer geniet dan in een verbouwing zit. Isolatie is echter een klus die snel uitgevoerd kan worden. Vaak is de isolatie zelfs binnen één dag aangebracht en kunt u direct genieten van de vele voordelen die isolatie te bieden heeft. 

Vraag gratis offertes aan voor isolatie

Wilt u deze zomer ook genieten van alle bovenstaande voordelen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan! De bij ons aangesloten specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en brengen een gratis offerte uit. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Ontvang gratis offertes voor zonnepanelen! »Gerelateerde artikelen