4 tips om water te besparen!

Benjamin
Benjamin van Putten
vrijdag 09 september 2016, Geschatte leestijd 2min

Ieder mens gebruikt gemiddeld 120 liter water per dag. Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat uw waterverbruik minder wordt. Ik wil graag een aantal energiebesparende tips met u bespreken. Het zijn kleine veranderingen, maar het simpele resultaat liegt er niet om. U kunt met simpele manieren tientallen euro’s per maand besparen.

Minder lang douchen

Water besparen kan heel makkelijk zijn, hier zijn niet altijd hightech toepassingen voor nodig. De makkelijkste stap die u kunt nemen is om minder lang te douchen. Stap 1 of 2 minuten eerder uit de douche, want op deze manier kunt u per persoon al tientallen liters per dag besparen! Stelt u zich voor dat u een gezin hebt van 5 personen, reken maar uit! Makkelijk, hè?

Laat lekkages in uw woning gelijk repareren

Grote lekkages zoals een lekkende waterleiding, kunnen veel schade aanrichten aan uw woning en deze moet u natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Maar vergist u zich niet in de kleine lekkages. Wat dacht u bijvoorbeeld van een lekkende kraan? Een kraan waar een aantal druppels per minuut uitvalt lijkt heel onschuldig, maar dat is het niet. Op jaarbasis verspilt een lekkende kraan tot wel 1000 liter water! Vaak is een kraan repareren niet meer dan het vervangen van een rubbertje, dit hoeft nog geen euro te kosten. Dus wacht hier niet mee en houd die euro’s in uw portemonnee! 

Heeft u toevallig last van een grote lekkage? We brengen u graag in contact met specialisten bij u uit de regio die dit probleem snel voor u kunnen verhelpen!

Vergelijk gratis offertes van een loodgieter! »

Water besparen in de tuin

Een makkelijke tip om water te besparen is door in uw tuin het regenwater op te vangen en vervolgens te hergebruiken. U kunt een regenton onder de waterpijp zetten, de regen stroomt dan rechtstreeks de regenton in. Gemiddeld slaat een regenton 150 liter regenwater op, met dit water kunt u perfect de planten water geven. Zo bespaart u flink op uw kraantjeswater en dat merkt u in uw portemonnee.

Wc’s met twee verschillende spoelknoppen

Uw wc doorspoelen staat in de top 3 van meeste water verbruikende handelingen per dag, wat kost dat veel water! Een traditioneel toilet verbruikt gemiddeld 9 tot 12 liter water per spoelbeurt. Als u uitgaat van 9 liter water per spoelbeurt is dit gemiddeld zo’n 21.000 liter per jaar.

Maar daar is een oplossing voor, want tegenwoordig zijn er veel moderne wc’s met 2 verschillende spoelknoppen. Deze heeft een spoelknop voor een ‘grote‘ en ‘kleine’ boodschap. Bij een kleine boodschap verbruikt uw wc in dit geval 3 liter water en bij een grote boodschap 6 liter water. Deze moderne wc is dus eigenlijk wel een musthave!Gerelateerde artikelen

Hitte in huis? Dat regel je zelf!
maandag 23 april 2018

Hitte in huis? Dat regel je zelf!

Waaraan kan je een vochtig huis herkennen?
woensdag 21 november 2018

Waaraan kan je een vochtig huis herkennen?

4 tips voor wie een tuinkantoor wil
donderdag 01 juli 2021

4 tips voor wie een tuinkantoor wil