3 manieren om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar

Johan
Johan Hazenbroek
donderdag 09 februari 2017, Geschatte leestijd 2min

Omdat u ‘s winters waarschijnlijk meer binnen zit dan buiten, kan het zijn dat u uw tuin een beetje bent vergeten. Zonde! Want als u de tuin opknapt geniet u daar niet alleen buiten van maar ook binnen! En nog mooier; als u nu begint kunt u direct buiten genieten van de eerste zonnestralen in het voorjaar!

Is uw tuin onderhoudsvriendelijk, sfeervol en hoe staat uw gevel erbij? Ik geef u 3 tips om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar. 

1. De inrichting van uw tuin

Richt uw tuin in naar eigen wens(en). Schets eerst een beeld van wat u wil veranderen. Daar zijn natuurlijk een aantal vragen voor nodig, zoals: waar gaat u de tuin voor gebruiken, heeft u groene vingers, gaat u de tuin zelf onderhouden?

Schets de inrichting van uw tuin

Altijd buiten zitten met een terrasoverkapping

Heeft u behoefte aan een groot terras, denk dan aan een terrasoverkapping. Hierdoor kunt u in regenachtige maanden ook buiten zitten. Als u een terrasoverkapping dicht bij uw woning zet dan houdt u tegelijkertijd fel zonlicht tegen en creëert u binnen verkoeling tijdens de zomermaanden. Een terrasoverkapping voegt meteen een luxe en moderne uitstraling toe aan uw tuin en verhoogt de waarde van uw tuin én dus uw woning!

Luxe artikelen voor ontspanning

U kunt de waarde van uw tuin flink verhogen door luxeartikelen zoals een zwembad of jacuzzi te plaatsen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd! Tot dusver zijn er nog geen zwembaden mogelijk op een balkon helaas, maar dromen mag altijd! Heeft u een grote tuin en altijd al uw ochtend willen beginnen met baantjes trekken, direct na uw ontbijt: schaf een zwembad aan. Het voordeel als u er nu bij bent: nu installeren en in de zomer profiteren!

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Heeft u groene vingers of juist niet? Een onderhoudsvriendelijke tuin heeft alleen maar voordelen. U bent weinig tijd kwijt en uw tuin staat er altijd stralend bij. Een hoveniersbedrijf kan u helpen met de juiste keuzes maken voor de aanleg. Een praktische inrichting van uw tuin is niet alleen een middel om de woningwaarde te verhogen, mocht u ooit bijvoorbeeld uw huis willen verkopen dan helpt het potentiële kopers die geen groene vingers hebben!

2. Knap de buitenmuren van uw woning op

Al u in de tuin zit wilt u natuurlijk wel uitkijken op een huis waar u trots op bent! De uitstraling van uw gevel speelt hier een grote rol in! Pak uw gevel aan door te investeren in ramen en deuren. Of knap uw gevel op door deze te laten reinigen en zo het vuil te laten verwijderen.

Nieuwe ramen en deuren 

Ramen en deuren zijn er in diverse materialen en kleuren die ieder een andere uitstraling geeft aan uw gevel. Werkt uw buitendeur nog naar behoren of levert deze niet meer de juiste toegang naar een tuin? Vervang uw buitendeur door te kiezen voor een kwalitatieve deur die ook dieven weert (dieven komen meestal niet via de voordeur!).

Kies bijvoorbeeld voor PVC ramen en deuren die uw woning beter isoleren en verkrijgbaar zijn in diverse dessins zoals houtimitatie, waardoor u een klassieke uitstraling krijgt.

Hulp nodig bij uw keuze? Ik schreef eerder een blog met handvatten om de juiste ramen en deuren te vinden.

3. Tuinplanten om ‘s winters mee te beginnen

Zorg alvast voor bloemen in en om het huis met voorjaarsbollen. Hyacinten, narcissen en blauwe druifjes hebben een koude periode nodig om in bloei te komen. Zodra het buiten warmer begint te worden, schieten de bloemen uit de bolletjes en groeien uit tot vrolijke lentetoppers! Geen groene vingers? Geen probleem, voorjaarsbollen stellen weinig eisen. Zorg er alleen voor dat de potkluit nooit uitdroogt. De bollen daarentegen hoef je niet nat te maken, dan gaan ze rotten.

© mooiwatplantendoen.nl

Voorjaarsbollen zijn een plezier voor uw tuin en een kleurrijk begin van het voorjaar!

Tuininspiratie 

Natuurlijk heb ik alvast wat inspiratie voor de inrichting van uw tuin met sfeervolle zithoekjes, sierlijke beplanting en tuinindelingen voor u verzameld op Pinterest!

Volg ons op Pinterest om op de hoogte te blijven van de laatste (tuin)trends.Gerelateerde artikelen