10 tips om voordelig(er) te kunnen bouwen of verbouwen

Benjamin
Benjamin van Putten
vrijdag 07 oktober 2016, Geschatte leestijd 2min

Bent u van plan om een huis te bouwen of uw huidige huis te verbouwen? Het is altijd een uitdaging om dit zo goedkoop en goed mogelijk te laten doen en ik ga u daar bij helpen. Lees deze blogpost waarin ik 10 tips geef waardoor u voordelig kunt (ver) bouwen.

1. Bouw uw huis niet te groot

Bedenk voordat u het huis gaat bouwen hoe groot het ongeveer moet worden, bouw het niet te groot. Elke vierkante meter van uw huis vergt namelijk extra verwarming en onderhoud wat ervoor zorgt dat de kosten oplopen.

2. Zorg ervoor dat uw huis is voorzien van goede isolatie

Goede isolatie is een investering waarmee u op lange termijn geld bespaart. 
Vloer, dak en spouwmuurisolatie zorgen voor een lagere energierekening!
Wist u dat er tot 2017 voor dakisolatie een belastingvermindering geldt van 30%?
En er voor het laten aanleggen van vloer en spouwmuurisolatie, gemiddeld 6 euro subsidie beschikbaar is per vierkante meter ? Neem snel contact op met uw gemeente en/of netbeheerder en vraag wat de mogelijkheden zijn!

3.  Zorg voor goed materiaal

Neem als voorbeeld een eikentrap, een eikentrap oogt heel mooi. Maar een beukentrap is even stevig en een stuk voordeliger. Geef de beukentrap een likje vernis en de beukentrap ziet eruit als een eikentrap. De truc is om te investeren in kwalitatieve en duurzame bouwmaterialen, maar niet in onnodige luxe.

4. Houd een begroting bij

Zorg ervoor dat u een overzicht heeft waarin u alle uitgaven tijdens het (ver)bouwen bijhoudt. Op deze manier komt u aan het eind van het project niet voor financiële verrassingen te staan. Download meteen onze begroting! Als u deze print, kunt u uw uitgaven noteren zodat u alles overzichtelijk op een rijtje heeft.

Download hier het uitgaveoverzicht»

5.  Neem niet klakkeloos interieurtrends over

Kies voor interieur wat u mooi vindt en waar u de komende jaren mee kunt leven, vooral als we het hebben over meubels. Als u ieder jaar de interieurtrends wilt volgen, betekent dit dat u ieder jaar nieuwe meubels moet kopen. Dit is natuurlijk niet voordelig! Wie weet kunt u uw huidige meubels ook gewoon omtoveren tot iets heel anders of bezoek eens een tweedehandswinkel als u per se nieuwe meubels wilt.

6. Verbouw niet alles in één keer

Welke ruimtes in huis zijn als eerste toe aan een verbouwing? Begin dan als eerste met het verbouwen van deze ruimtes. Op deze manier wordt uw huis stapje voor stapje verbouwd. Wanneer u voor onvoorziene verrassingen en kosten komt te staan, dan kunt u uw volgende ruimte die verbouwd moet worden nog even uitstellen.

7. Vraag altijd meerdere offertes aan om te vergelijken

Kom erachter wat verschillende bedrijven te bieden hebben. Als u bij Solvari een offerteaanvraag doet, dan ontvangt u van maximaal 5 bedrijven offertes zodat u goed de bedrijven kunt vergelijken.

8. Ga nooit (ver)bouwen zonder toezicht

Ga nooit zomaar bouwen of verbouwen, zonder de hulp of zonder het toezicht van echte vakmensen. U wilt niet dat u per ongeluk een draagmuur weghaalt en het halve huis instort….

9. Kies voor professionele vakmensen

Kies voor vakmensen die verstand van zaken hebben. Als u in zee gaat met het verkeerde bedrijf dan kunt u later op tegenslagen stuiten (wat extra kosten met zich meebrengt). 

10. Kies een goedkope lening

Zorg ervoor dat u een goedkope lening neemt als u een lening nodig heeft. Voordat u bij de bank om een lening gaat vragen, zou u eventueel ook eens bij familie of vrienden om een leningen kunnen vragen, vaak vragen zij minder rente dan de bank. Lukt dit niet, dan zult u op zoek moeten naar een lening waarbij u weinig rente hoeft te betalen.