Portfolio (5)

ZONNEPANELEN OP PLAT DAK
ZONNEPANELEN OP PLAT DAK
Op een plat dak plaatsen we zonnepanelen in rijen, zuidgericht of Oost-West opstelling. Heb je slechts een klein dak? Geen nood, dan maken we een ruimtebesparende schans. De zonnepanelen liggen dan tegen elkaar. Op een plat dak plaatsen we de zonnepanelen los op het dak. Omdat ze niet zouden weg waaien, plaatsen we extra ballast op kritieke punten. We beschikken over geavanceerde software die ons precies vertelt waar en hoeveel ballast we moeten plaatsen. Op een plat dak plaatsen we zonnepanelen naar het zuiden of in een Oost-west opstelling. Op een groter dak kan een combinatie van de 3 richtingen gebruikt worden om het hoogste rendement gedurende de dag te behalen. Zelfs bij een klein dak van bv een garage, carport of tuinhuis is het mogelijk om voldoende zonnepanelen te plaatsen. We bouwen een schuin dak met de zonnepanelen tegen elkaar. Vandaar ook de naam schans.
ZONNEPANELEN OP LEIEN DAK
ZONNEPANELEN OP LEIEN DAK
Op een leien dak kunnen ook zonnepanelen geplaatst worden. Hiervoor gebruiken we speciale dakhaken. De leien rond de haken worden verwijderd. Na het plaatsen van de haken worden de leien vakkundig terug geplaatst zoals voorheen. Waterdichtheid is gegarandeerd. Dezelfde werkmethode gebruiken we ook voor bitumen leien (shingels) Zonnepanelen plaatsen op asbest leien is verboden en doen we dus in geen geval. Zonnepanelen plaatsen op een leiein dak is iets moeilijker en vraagt een nauwkeurige afwerking. De haken zijn anders van vorm. Dit moet gedaan worden door een ervaren vakman. Om een dakhaak te kunnen plaatsen moeten er per haak 4 tot 5 leien worden weggenomen. Dit omdat de leien half boven elkaar zijn gemonteerd. De leien zijn ook vastgenageld achter de bovenliggende lei. Men heeft dus een speciaal stuk gereedschap nodig om de nagel onderuit te trekken. Eenmaal los is het een kwastie van deze op de juiste manier terug te plaatsen.
ZONNEPANELEN OP ELK TYPE DAK
ZONNEPANELEN OP ELK TYPE DAK
Zonnepanelen op een gewoon pannendak komt natuurlijk het meeste voor. We plaatsen evengoed zonnepanelen op een steeldeck, golfplaten, carport, puntdak, noem het maar op. Elk daktype vergt een andere aanpak en dikwijls een ander type dakhaak of montagemiddel. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden voor uw type dak. Onze ervaren dakwerkers weten er wel raad mee. We bekijken elk dak apart om te bepalen hoeveel zonnepanelen en welk type zonnepanelen er nodig zijn. Desnoods vullen we dat aan met optimizers om het rendement te verhogen. We gebruiken zeer geavanceerde software die ons in staat stelt om de zonnepanelen virtueel op uw dak te plaatsen. De afmetingen van de zonnepanelen worden automatisch geschaald. We kennen per paneel het rendement op die plaats op het dak, rekening houdend met schaduw van schoorsteen of bomen. We kunnen perfect voorspellen hoeveel kwh per jaar uw installatie gaat opwekken.
THUISBATTERIJ EN NIEUWE ZONNEPANELEN
THUISBATTERIJ EN NIEUWE ZONNEPANELEN
Heb je nog geen zonnepanelen? Wij plaatsen zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Dit levert doorgaans het hoogste rendement. Alles gebeurt tegelijk, zowel de plaatsing van de zonnepanelen als de omvormer en de batterij. Ook de aansluiting en indienststelling doen we op dezelfde dag. Bij een nieuwe installatie plaatsen we meteen een Hybride omvormer. Aan een hybride omvormer kan je direct een thuisbatterij aansluiten. Dit is goedkoper dan een omvormer met een bijkomende tussenomvormer die de lading van uw batterij regelt. Het rendement is doorgaans groter en er is minder kans op fouten of problemen met compatibiliteit. Een thuisbatterij plaatsen terwijl de zonnepanelen worden geplaatst is doorgaans goedkoper. Het rendement is doorgaans hoger. Met onze geavanceerde software berekenen we meteen de terugverdientijd van uw installatie met zonnepanelen en thuisbatterij. Een thuisbatterij is doorgaans sneller terugverdiend wanneer deze werd geplaatst in combinatie met een Hybride omvormer..
THUISBATTERIJ VOOR BESTAANDE ZONNEPANELEN
THUISBATTERIJ VOOR BESTAANDE ZONNEPANELEN
Heb je reeds zonnepanelen? Ook al hebben wij deze niet geplaatst, toch kunnen wij een thuisbatterij aansluiten aan uw bestaande zonnepaneleninstallatie. Het type thuisbatterij die we plaatsen hangt af van uw specifieke installatie. We gaan na hoeveel wp aan zonnepanelen u hebt, welke omvormer er werd geplaatst en hoeveel u effectief verbruikt op jaarbasis. Ook is het belangrijk te weten wanneer u hoofdzakelijk stroom verbruikt. Mensen die overdag vooral uit werken zijn en dus vooral 's avonds elektriciteit verbruiken zijn meestal beter af met een thuisbatterij. Zij kunnen op die manier zonnestroom opslaan in hun batterij en deze 's avonds verbruiken. Zonder batterij ga je overdag uw zonnestroom voor een prikje verkopen. 's Avonds moet je dan stroom aan voltarief inkopen waardoor uw zonnepanelen niet aan het volle rendement kunnen werken.

Weni Solar

Nieuw op Solvari

Contact

Druivenlaan 23
2390, Malle

Meer over

Werkzaamheden

Offerte aanvragen
Weni Solar

Deel dit bedrijf