Prijzen van aluminium ramen en deuren

1525

Wanneer u zich oriënteert op de materiaalsoorten die voor ramen en deuren beschikbaar zijn, dan zult u merken dat de prijzen erg uiteenlopen. Aluminium is de meest duurzame soort en daardoor een verstandige investering voor de lange termijn. Er zijn fabrikanten waarvan aluminium ramen en deuren wel 50 jaar meegaan!

Dat kan een reden zijn waarom aluminium ramen en deuren ook de duurste keuze zijn. Gemiddeld ligt de prijs van aluminium zo’n 20% hoger dan kunststof en zelfs 50% hoger dan hout.

Berekening van de prijs

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw aluminium ramen en deuren hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk bepalen vooral de grootte en de soort ramen en deuren die u aanschaft de prijs, maar veel mensen vergeten ook rekening te houden met montagekosten.

Grootte en soort ramen en deuren

Vanzelfsprekend speelt de grootte en het soort aluminium raam of deur dat uw voorkeur heeft een belangrijke rol. Bij grootte moet u denken aan de totale oppervlakte in vierkante meters. Onder het soort ramen en deuren vallen bijvoorbeeld de indeling van het venster en de isolatiewaarde van het glas.

Het aantal vierkante meters en de gekozen modellen resulteren dan in een kale consumentenprijs die u in de offerte terugvindt.

Montage ramen en deuren

Die consumentenprijs dekt dus de aanschaf van de aluminium ramen en deuren en is inclusief belasting, maar vaak exclusief de montage. In het meest extreme geval zullen de montagekosten u nogmaals de aanschafprijs kosten, waardoor u de initiële aanschafprijs verdubbelt.

De montagekosten worden namelijk berekend door het aantal uren montage te vermenigvuldigen met een uurloon. Afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden, zal dus de hoogte van de montagekosten mee veranderen.

Eerder bekeken pagina's