1057

Alarmsysteem
informatie, advies en offertes

Ontvang vrijblijvend alarmsysteem offertes
Ontdek wat een alarmsysteem voor je kan betekenen
Voorkom inbraak
Voel je thuis veilig
Hou waar dan ook je woning in de gaten

Kies voor een veilige woning met een alarmsysteem

Met een alarmsysteem beveilig je je woning, bedrijfspand, garage of schuur maximaal tegen inbraken en nog veel meer zaken. Hier vind je alle informatie over alarmsystemen, waaronder de kosten, de werking en installatie.

waarom een inbraakalarm

Voordelen van een alarmsysteem

De meeste mensen denken bij een beveiligingssysteem al snel aan een inbraakalarm. Logisch, maar een goede alarminstallatie waakt op veel meer manieren over je gezin en waardevolle spullen. 

Een alarm waarschuwt ook bij een beginnende brand, zodat er genoeg tijd is om weg te komen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om een gasmelder voor onder andere koolstofmonoxide aan te sluiten, waarmee er voorkomen kan worden dat dit gevaarlijke gas ongemerkt in huis ronddwaalt.

Lees hier meer informatie over alarmsystemen

kosten alarmsysteem

Kosten van een alarmsysteem

Een gevoel van veiligheid is veel waard. Een alarmsysteem in een woning is er dan ook niet voor een paar tientjes. Daar staat tegenover dat wanneer een huis goed beveiligd is, je meestal korting kan krijgen op de woonverzekering.

De kosten voor alarmbeveiliging beginnen bij gemiddeld €950 en kunnen oplopen tot €2000. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het soort systeem, optionele componenten en het aantal ruimtes dat beveiligd moet worden.

Meer informatie over de kosten

Brochure alarmbeveiliging

Alle informatie over alarmsystemen samen in één handige brochure? Klik op de button hieronder en download onze brochure helemaal gratis.

Soorten alarmsystemen

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen mogelijk, waaronder een draadloze-, bekabelde- of hybride beveiliging.

Draadloos alarm
Draadloze beveiliging
  • Volledig draadloos, zonder bekabelde componenten
  • Gaat niet ten koste van het wooncomfort of interieur
  • Snelle installatie
Bekabeld alarm
Bekabelde beveiliging
  • Volledig bekabeld, zonder draadloze componenten
  • Grotere betrouwbaarheid
  • Minder kans op storingen
  • Weinig onderhoud nodig
Hybride beveiliging
Hybride beveiliging
  • Combinatie van draadloos en bekabeld
  • In de basis bekabeld, uit te breiden met draadloze componenten
  • Eenvoudig uit te breiden, zonder bekabeling

Vergelijk offertes voor een alarmsysteem

Wil je je woning óók beter beveiligen tegen inbrekers? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Solvari. Zo vergelijk je eenvoudig meerdere specialisten op prijs/kwaliteit en bespaar je op de factuur.

Waarom offertes via Solvari vergelijken?

 Je ontvangt gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes

 Beoordeel op punten die je belangrijk vindt

 Kies voor de specialist met het beste aanbod

 Bespaar tijd en moeite vanuit huis

Vraag offertes aan:

Veelgestelde vragen over alarmbeveiliging

Een alarmsysteem is dé oplossing tegen inbraken. Vooral met aangesloten componenten biedt alarmsysteem veel mogelijkheden om jouw leefomgeving veilig te houden, meer dan bijvoorbeeld een goedkope dummy-camera of een hond.
De kosten voor een alarmsysteem liggen gemiddeld tussen de €950 en € 2000. De prijs hangt af van veel factoren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een alarmsysteem naar jouw wensen, is het dus verstandig om offertes aan te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de exacte kosten voor een alarmsysteem voor jouw woning. Lees je alvast in over de kosten van een alarmsysteem.
De meeste alarmsystemen zijn aangesloten op het internet, een mobiel netwerk of een vaste telefoonlijn. Zo kan het systeem je tijdig alarmeren als er iets aan de hand is. Sommige alarmsystemen zijn nergens op aangesloten, waardoor je alleen als je thuis bent een melding krijgt als er gevaar dreigt. Lees hier meer over op de pagina over de installatie en werking van een alarmsysteem.
Tegenwoordig kunnen veel alarmsystemen op verschillende manieren doorgeven dat er iets mis is. Sommige systemen kunnen direct een melding sturen naar je smartphone met behulp van een app, sms of e-mail. Is je alarm aangesloten op een meldkamer? Dan worden de nooddiensten gewaarschuwd in geval van poging tot inbraak. Deze meldkamers staan 24 uur per dag en 365 dagen per jaar voor je klaar. Is je alarm niet aangesloten op het internet of meldkamer? Dan gaat er uiteraard een geluidsalarm of lichtalarm af die de inbreker zal wegjagen.
Als je je huis of bedrijfspand goed wil beschermen tegen inbraken, kies je voor een inbraakalarm. Als inbrekers doorhebben dat jouw woning goed beveiligd is, gaan ze liever naar een naastgelegen pand dat niet beveiligd is. Komt de inbreker toch binnen, dan schrikt hij van het alarm en verdwijnt hij zonder buit. Als het inbraakalarm detecteert dat iemand je pand binnenkomt, gaat er een sirene af of verschijnen er lichtflitsen. Je kan ervoor kiezen het inbraakalarm te koppelen aan een meldkamer, zodat je niet zelf oog in oog hoeft te staan met een inbreker
De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar bij het kiezen van een offerte is raadzaam om op een aantal zaken te letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten hier voor je op een rijtje gezet

Alle informatie op één plek?

Eerder bekeken pagina's